kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
25 BİN KİŞİYE KONUŞTU.... Ankara Emniyeti'ne göre 25 bin kişiye konuşan Baykal'ın keyfi yerine geldi. Emniyet AK Parti mitingi ile birlikte CHP mitingi için 7 bin polisle görev yaptı.

Önce Ankara, sonra Türkiye'yi istiyorum

ŞENOL ATEŞ / ANKARA
21.03.2009
CHP'nin yıllar sonra Ankara'da gerçekleştirdiği en büyük mitingde Baykal, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Baykal, "Önce Ankara'yı sonra Türkiye'yi istiyorum" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara Tandoğan Meydanı'nda yıllar sonra CHP'nin yaptığı en büyük mitingde Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümeti sert bir dille eleştirdi. Erdoğan'a yolsuzluk ve ekonomik krizle yüklenen Baykal, "Önce Ankara'yı sonra Türkiye'yi istiyorum" dedi. Baykal, şu mesajları verdi:

* Başbakan (meydana gel diyordu) işte geldim. 360 derecelik miting yapıyoruz. İşte meydan, işte Ankara, işte CHP. Ankara' yı kurda kuşa teslim etmeyin. Ankara'yı Mustafa Kemal'e taşıyalım.

* Türkiye büyümüyor, küçülüyor. Fabrika açan değil, kapatan Türkiye olduk. 70 milyonun sofrasındaki somun küçülüyor, sofranın etrafındaki sayı artıyor. İşsizlik artıyor.

* Zenginlikte çağ atlayamadık ama yolsuzlukta atladık. Deniz Fenerini konuşmayı yasakladılar. Bu yasak da, başka bir soruşturmada tutuklananlar iddianame olmadan 11 ay içeride tutuluyor. Ruh hastalarının verdiği ifadeleri ise sayfa sayfa yayınlanırken aklınız neredeydi.

* Türk vatandaşlardan din, iman, Allah, peygamber diyerek paraları topladılar. Kuryelerle Türkiye'ye getirip, kendi televizyonlarını kurdular. Almanya yargıladı, "Asıl suçlular Türkiye'de" dedi. Bizimkiler ise bekliyorlar.

* Bunları söylüyorum, ekonomik krizi dile getiriyorum. Çare soruyor, söylüyorum. Sonra ağzını bozuyor, bana verip veriştiriyor. Yatağa Baykal ile giriyor, Baykal ile kalkıyor.

'AMPULÜ GEÇ YANIYOR'
*
Önlemleri söyledim, iki hafta sonra bizim söylediklerimizi yaptı. Biz 2008 Eylülünde önerdik, 6 ay sonra uyguladı. Bunların ampulü geç yanıyor. Yeni önlemler de söyleyeyim. Derhal çalışan üzerinden alınan spotaj ve pirim indirilsin. Kredi kartı borçları vadeye ayrılmalı ve faiz indirilmeli. Köylüye ve çiftçiye yönelik bir tedbir paketi lazım.

* Esip gürleyeceğine, kızacağına Türkiye'nin bunca sorununa çare bul, başbakan ol. Bana saldırıyor ateşini düşüremiyor. İsmet Paşa'ya da saldırıyor. İsmet Paşa'dan ne istiyorsun. Saygıyı öğren biraz.

* Arkamdan konuşuyor. Televizyona çıkalım diyorum. Mehmet Ali Erbil'e çıkalım istersen. O da iyi yardım dağıtıyor. Arkamdan konuşma, söyleyeceklerini yüzüme söyle.

* Başbakan çocuğun ümüğünü sıkıyor, boynunda iz bırakıyor. Otobüsten kadını azarlıyor, çiftçiyi göz altına alıyorlar. Artık bu kadar şımarıklık, küstahlık yeter.

* Güzel bir seçim olacak. Sakın yanlış yapmayın. Bugün Nevruz. Nevruzunuz hayırlı olsun, kutlu olsun. Ananızı da alın sandığa gidin. Bunların hakkından analar gelir, babalar gelemedi çünkü.