kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Biri pişekar biri kavuklu, orta oyunu oynuyorlar"

İHA
Giriş Saati : 22.03.2009 17:14
Güncelleme : 22.03.2009 17:47
Yeni Haber
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Biri pişekar, biri kavuklu. Orta oyunu oynuyorlar. Buradan haykırıyorum, 29 Mart'ta bu millet öyle bir oyun oynayacak ki sandığın dibine çakılacaklar" dedi...
Partisinin Gaziosmanpaşa'da düzenlediği mitinge katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, binlerce partiliye seslendi. "Başbakan Soylu" tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Soylu, "Yıllardan beri kavgayla ülkemin insanını yordular, ülkemin insanını üzüp önünü tıkadılar. Yeter artık. İstismar siyaseti yaparak, her şeyin üzerinden, milletimin farklılıkları üzerinden siyaset yaparak, milletimin yarınlarını, milletimin ümitlerini tüketmeye çalışıyorlar.

Ben evladınız olarak, arkasında tek bir kara leke olmayan Süleyman Soylu olarak sizden destek istemeye geldim. Bu kırata, bu evladına, bize destek verin. Bize destek verin ki, işsizliğin defterini düreyim, bize destek verin ki yoksulluğun üzerine bu kıratı kara basan gibi çökerteyim. Bana destek verin ki Türkiye'nin kitabını yeniden yazayım" diye konuştu.

Soylu, hiçbir zaman kavga, iftira ve çamur siyaseti içinde olmadığını ifade ederek, "Bir gün kimlik siyaseti, bir gün etnik kökencilik üzerinden siyaset yapmadık. Dini istismar eden siyaset anlayışı içinde olmadım. İnsanlarımızın farklılıkları içinden siyaset anlayışını bu millete dayatmadım. Yıllardır milletim istismar ediliyor. Ben buna itiraz edenlerdenim" dedi.

İnsanların artık yeni bir siyaset anlayışı istediklerini anlatan Soylu, "Biri pişekar, biri kavuklu. Orta oyunu oynuyorlar. Buradan haykırıyorum, 29 Mart'ta bu millet öyle bir oyun oynayacak ki sandığın dibine çakılacaklar" şeklinde konuştu.

Her iki üniversite mezunundan birinin işsiz olduğu bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Soylu, "Akşam dükkanını kapatırken elektrik faturasını ödeyemeyen esnafları gördüm. Askere gönderdiği evladına acaba ne olacak diye gönlü yangın yeri içerisinde kalmış o ananın halini gördüm. Fabrikalarını başka ülkelere taşıyan insanların işçileriyle vedalaşırken halini gördüm. İşsizliği bitireceğiz dediler, esnafı ezdirmeyeceğiz dediler. Otobüslerin üzerinden söz verdiler. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediler ama her doğan çocuk 7 bin 300 dolar borçla doğuyor bu ülkede" diye konuştu.