kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şaban Baş

"Vergi indirimi ile canlanma yaşandı"

AA
Giriş Saati : 21.03.2009 13:02
Güncelleme : 21.03.2009 19:54
Yeni Haber
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, otomotiv ve beyaz eşyada uygulamaya konulan vergi indirimleri sonrasında her iki sektörde de ciddi bir canlanma yaşandığını ve bu sektörlerin rahat nefes alabilme imkanına kavuştuklarını belirtti.

Baş, yazılı açıklamasında, hükümetin küresel ekonomik krizin ülkemize yansıması sonucu ağır darbe alan bazı sektörlerdeki sıkıntıların azaltılabilmesine yönelik olarak uygulamaya koyduğu kararların etkili sonuçlar yarattığını ifade etti.

Vergi indirimleri sonrasında otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde büyük bir canlılık ve talep yaşandığını vurgulayan Baş, uygulamanın genişletilmesiyle birlikte olumlu yansımanın diğer sektörlerde de görülebileceğini bildirdi.

Baş, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerinin azaltılması amacıyla açıklanan bu önlem paketini yenilerinin izleyeceğine ve özellikle de işsizliğe çözüm bulacak önlemlerin devreye sokulacağına ilişkin söylemlerini de sevindirici bulduklarını ifade etti. Baş, şunları kaydetti:

''Bu gelişmeler aylardır yaptığımız çağrıların nihayet hedefine ulaştığını, bir başka deyişle hükümetin krizin giderek büyüyen olumsuz yansımalarını fark ederek ciddi önlemler almaya başladığını görmek, önümüzdeki döneme ilişkin umutlarımızın yeşermesini sağlamıştır.

Yeni uygulamaya konulacak paketlerin, piyasalarda özellikle iç talebi, dolayısıyla da üretimi artıracak, kötüye giden istihdama kaynak yaratacak, gelir dağılımındaki bozukluğa son verecek içerikte olmasında büyük yarar olacaktır.''