kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Türk halkı altından vazgeçmiyor''

Giriş Saati : 21.03.2009 10:56
Güncelleme : 21.03.2009 15:53
Yeni Haber
Dünya genelindeki ekonomik kriz nedeniyle tüketici harcamalarının düşmesine rağmen Türk insanının, altından vazgeçemediği bildirildi...
Goldaş Kuyumculuk Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Yalınkaya yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle azalan tüketici harcamalarının kuyumculuk sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi.

Kuyumculuk sektörünün her şeye rağmen 2008 yılında da büyümesini sürdürdüğünü belirten Yalınkaya, 2007'de 1,5 milyar dolara yaklaşan ihracatın, geçen yıl bu rakamı aştığını vurguladı.

Yalınkaya, dünyanın tüm sektörleri etkileyen global bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''2008 yılında altın fiyatlarının yüksek seyretmesi ve istikrarsız fiyat yapısı, altın talebini bir miktar da olsa olumsuz etkiledi. Ancak, bu durumun geçici olduğunu söylemek mümkün. Özel günler kuyumculuk sektörünün satışlarında önemli bir yere sahip. Yılbaşı ve 'Sevgililer Günü'nden sonra önümüzde 'Anneler Günü' ve 'Babalar Günü' var. Mayıs ayından itibaren de evlilik sezonu başlıyor. Özel günlerde sektörün satışları artış trendine girecektir. Ayrıca, geçmiş yıllarda olduğu gibi evlilik dönemi dediğimiz mayıs-eylül döneminde de altın takıya olan talebin artış göstermesini bekliyoruz. Özetle, özel günler ve evlilik sezonu, sektöre hareket getirecektir. Yılın son aylarından da umutluyuz.''

Türkiye'nin, dünya altın talebinde her zaman üst sıralarda yer aldığını dile getiren Yalınkaya, Türk insanının altın takıya hem yatırım hem de süs amaçlı olarak yöneldiğini anlattı.

Yalınkaya, Türkiye'nin dünya altın sikke pazarında yüzde 45'lik bir paya sahip olduğunu işaret ederek, bunun Türk halkının altına yatırım yapmayı ne kadar sevdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türk halkının altını çok sevdiğini belirten Yalınkaya, ''Her ne kadar trendler değerli taşlara ilginin arttığını gösterse de Türk halkı altından vazgeçmiyor. Son yıllarda tasarımın gelişmesi ile süslenme amaçlı altın alımının da artığı görülüyor. İster takı ister yatırım amaçlı olsun, altın Türk insanın tercihlerinde her zaman üst sıralarda yer alıyor. Altın, Türk halkına güven veriyor'' diye konuştu.

Yalınkaya, Türk kuyumculuk sektörünün büyümesini 2009 yılında da sürdürmesini ve ihracatını artırması beklentisi içinde olduklarını sözlerine ekledi.