kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

OPEC ülkeleri petrolde 70-75 $'ı hedef gösterdi

16.03.2009
OPEC ülkeleri, üretim kotalarını değiştirmedi, petrolün varil fiyatı 70-75 doları bulmazsa üretim kısıntısı kararında ısrarcı olacakları sinyalini verdi..
Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı'nın (OPEC) petrol bakanları dün Viyana'da günlük petrol üretiminin kısılmasını görüştü ancak üretim kotalarında değişikliğe gitmedi. 28 Mayıs'ta tekrar toplanarak hedeflerini gözden geçirme kararı alan OPEC üyeleri Angola Petrol Bakanı ve kartelin dönem başkanı Jose Maria Boteltho de Vasconcelos'un başkanlık yaptığı toplantıda kurumun en büyük petrol üretimi yapan ülkesi Suudi Arabistan, geçen yıl varili 50 doların altına düşen petrol için aldığı kısıntı kararının devamı konusunda üye ülkeleri ikna etmek için uğaştı. Fiyatların bu kadar düşük olması durumunda yeni petrol projelerinin hayata geçmesinin mümkün olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi, bu konuda üye ülkelerin yüzde 80'inin hem fikir olduğunu, 70 - 75 dolar aralığının herkesi rahatlatacağını söyledi.

OBAMA KRALLA GÖRÜŞTÜ
Tüketici ülkeleri temsil eden Uluslararası Enerji Ajansı ise yaptığı açıklamada, bir trilyon dolarlık finansal tehdite ulaşan ucuz petrol sorunu yüzünden ABD Başkanı Barack Obama'nın Suudi Kralı Abdullah ile geçen hafta bir görüşme yaptığını ifade etti. İran Petrol Bakanı Gulam Hüseyin Nozari de toplantı öncesi yaptığı açıklamada, OPEC'in günlük üretimi kısması gerektiğini savundu.