kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Foto kriz

15.03.2009
Bear Stearns çocuk oyuncağı oldu
Dallas'ta Bear Stearns'ün mortgage operasyonlarından sorumlu Eric Ortiz hâlâ şirketin maskotu olan ayıları' taşıyor. Ama bu kez evine. Bir zamanlar prestiji olan bu maskot şimdi çocukların elinde oyuncak görevi görüyor. Ortiz'in iki çocuğu var. Evinin her yerinde kalemler, şapkalar dağınık bir şekilde duruyor. Bu kadar şeyi evine taşımasının sebebini şöyle aktarıyor; "Bunlar bir zamanlar şirketin parçası olduğumu ve şirketin de kredi krizinin parçası olduğunu hatırlatıyor."

Kurtarma planının gözdesi Bernanke

3 Nisan 2008'de çekilen bu karede Ben Bernanke'ye uzatılan objektifler önemli bir tarihi olaya tanıklık ediyordu. Ben Bernanke Senato'nun Bankacılık Komitesi önünde Bear Stearns'e yapılacak yardımın detaylarını aktarıyor. Hükümetin kurtarma paketine dahil olan Bear Stearns'ün J.P. Morgan tarafından satın alınması o dönemde gündemdeydi. Bu kararın ardından bir çok kişi oh çekip şirketin bu planla disipline gireceğini söylemişti.

Şirketi battı kendini hayır işlerine verdi
BEAR Stearns'ü bırakmasının ardından kendini hayır işlerine verenlerden biri de 26 yaşındaki Stephen Chen. GreenSoul Shoes adlı bir grup kuran Chen'in hedefi geri dönüşüm yapılabilen ayakkabıları fakir ülkelerdeki çocukların ayaklarına giydirmek. Brown Üniversitesi'nde öğrenciyken bu tür işlere bulaşan Chen, iki yıllık Bear Stearns kariyerinin ardından bu değişimin kendisi için tatmin edici olduğunu söylemeden geçemiyor.