kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 16.03.2009 07:22
Güncelleme : 16.03.2009 21:27
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların; Karadeniz Kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.Yağışların: Bu akşam ve gece Doğu Anadolunun güneydoğusunda (Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Erzurum'un güney ilçeleri) kuvvetli olması olması

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: İç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Kar yağışının; Bu akşam ve gece Doğu Anadolunun güneydoğusunda (Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Erzurum'un güney ilçeleri) kuvvetli olması olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Tekirdağ) ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI VE SİS ULAŞIMI ETKİLİYOR

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili kar yağışı ve sis ulaşımı etkiliyor.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Bolu Dağı'nda kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı, görüş mesafesinin sis nedeniyle yer yer 35 metreye kadar düştüğü bildirildi.

Karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Trafik ekipleri, Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri kar yağışı ve sise karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KAR NEDENİYLE 713 KÖE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Aralıklarla yağan kar nedeniyle bölge genelinde 713 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Edinilen bilgiye göre Muş'ta 350, Erzurum'da 182, Bingöl'de 92, Kars'ta 43, Iğdır'da 37 ve Ardahan'da 9 olmak üzere toplam 713 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerinin kapalı olan yolları açabilmek için yaptıkları çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkili olduğu bölgede, Cumartesi gününe kadar aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu ifade eden yetkililer, dün gece hava sıcaklıklarının, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Erzincan, Kars ve Ardahan'da 6, Ağrı'da 5 ve Iğdır'da 1 derece ölçüldüğünü bildirdi.

Gün içinde ise sıcaklıkların Iğdır'da 13, Erzincan'da 11, Kars'ta 6, Ağrı, Ardahan ve Erzurum'da 5 derece olması bekleniyor.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının 30 santimetre olduğunu belirten yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının Ağrı'da 40, Erzurum'da 8, Ardahan'da 5 ve Kars'ta 2 santimetre ölçüldüğünü kaydetti.

ÇIĞ VE SU BASKINI UYARISI

Yetkililer, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle çığ konusunda vatandaşları uyardı.

Sıcaklıkların artmasının mevcut karı eriteceğini belirten yetkililer, söz konusu durumun çığ ve su baskınları için gerekli meteorolojik şartları yaratabileceğini söylediler. Yetkililer, çığ ve su baskını konusunda vatandaşların dikkatli olmasını istediler.

Öte yandan, dün gece etkili olan kar yağışının ardından Erzurum'da çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kaldırımlarda biriken karları temizlemeye başladı.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...