kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UFUK SANDIK

Otomobilde ÖTV indirimi moral olacak

Sonunda beklenen gerçekleşti. Otomotiv pazarını harekete geçirecek ÖTV indirimi nihayet açıklandı. Krize stokla yakalanan firmalar ÖTV indirimiyle nefes alacaklar. Sektör 100 bin adedi bulan stokları eritip, stok maliyetini azaltacak.
Bardağa dolu tarafından bakarsak; ÖTV indirimi hükümete de kazandıracak. 5 aydır satışlar bıçak gibi kesildiği için vergi toplayamayan hükümet, otomobil satışlarındaki canlanmayla vergi gelirlerini artıracak. Hem de indirimden dolayı vergi geliri azalsa da. Ancak, bu işten en çok tüketiciler kârlı çıkacak. Tüketiciler ÖTV indirimiyle, 3 ay boyunca daha ucuza otomobil sahibi olabilecekler.

Fırsatçılara göz yummayın
Ancak, bazı açıkgözlerin ÖTV indirimini fırsat bilip fiyatlarını artırmasından endişe ediyorum. Kimse fark etmez diyerek zam yapanların takipçisi olacağız.
ÖTV indirimiyle sıfır kilometre otomobillerin fiyatları ciddi oranlarda gerilerken, bu düşüş ikinci el otomobil fiyatlarına da aynı ölçüde yansıyacak. Bu kullanılmış otomobil ticaretiyle uğraşanların işlerini bozacak. Pahalıya mal ettikleri otomobiller bir gecede değer kaybedecek.
ÖTV indirimi, otomotiv sektörüne yeniden hayat verecek. Pazardaki hareketin vereceği moral bile çok önemli.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın