kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Van'da perdeler umuda açılıyor

HÜLYA KARABAĞLI ANKARA
16.03.2009
Van Devlet Tiyatrosu, okuldan arta kalan zamanlarında boyacılık yapan, mendil satan ve tartı ile aile bütçesine katkıda bulunan çocuklara 'tiyatro' molası sağlıyor..
Van Devlet Tiyatrosu, mendil satan, ayakkabı boyayan, gelip geçeni tartarak aile bütçesine katkı sağlayan çocukları tiyatro salonuna çekiyor. Okuldan arta kalan zamanlarının bir bölümünde çalışmak zorunda kalan çocuklar, artık tiyatroda çocuk oyunu da seyredebiliyorlar. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu, SABAH'a yaptığı açıklamada "Bir gün onları sahnede oyuncu olarak görebiliriz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar bizim için geleceğin seyircisi ve sadık dostlarımız. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, cin gibi, zeki, çocuklar. Onlarla konuşuyoruz sohbet ediyoruz. Çalışmanız yasak, diyoruz. Ama onlar için hayat başka türlü akıyor."

KENDİLERİ DE OYNAYACAK
Mendil satarak, boyacı sandığı ve tartı ile para kazanmaya çalışan çocuklar, tiyatro kapısının girişinde 'ekmek teknelerini' güvenliğe teslim ediyor. Van Devlet Tiyatrosu yönetimi, çocukların kendilerini kötü hissetmemeleri için onlara ücretsiz bilet kesiyor. Oyunları izleyen çocuklar, güvenlikten eşyalarını alarak kendilerini hayatın içerisine bırakıyorlar. Van Devlet Tiyatrosu, Pazar, Salı ve Çarşamba günleri saat 13.30'da çocuk oyunları sahneliyor. Yönetmen Emre Basalak'ın sahneye koyduğu Cuco Bilmiyor ve Işıl Kasapoğlu'nun yazdığı Dünyanın Eski Zamanlarında adlı çocuk oyunları çocuk seyircilerle buluşuyor. Tiyatro müdürü Sedat Şenoğlu, çocukların tiyatro ortamına doğrudan katılması kendilerini sahnede ifade etmeleri için geleneksel Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin sekizincisi 23 Nisan da başladığını söyledi. Şenlikte, Van ve il dışından, köylerden ilçelerden gelen çocuklar, hazırladıkları oyunlarını sahneleyecek.