kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Fikret Kuşkan, 'Parmaklıklar Ardında' dizisinde müfettiş rolünde ekrana gelecek.

'Müfettiş Ahmet' karakterini sevdim

Mustafa KIZIL
11.03.2009
atv'nin uzun soluklu dizisi 'Parmaklıklar Ardında' kadrosuna konuk oyuncu olarak katılan Fikret Kuşkan: Bu işin bir çizgisi var; ben olumlu tepkiler alacağıma inanıyorum..
Geçtiğimiz yıl 'Bıçak Sırtı' adlı dizide rol alan Fikret Kuşkan, uzun bir aradan sonra bu akşam, 'Parmaklıklar Ardında' ile hayranlarının karşısına çıkacak. Sinop'ta yapılan çekimler için haftada dört gün İstanbul'dan ayrı kalan Kuşkan, 'Müfettiş Ahmet' karakterini canlandıracak. İşte anlattıkları...

* Röportajlarınızda, bir projeye başlarken çok seçici davrandığınızı defalarca dile getirmişsiniz. 'Parmaklıklar Ardında'yı kabul etmenizdeki en büyük etken nedir?
Öncelikle konuk oyuncu statüsünde ve sofistike bir rol olduğundan dolayı kabul ettim. Şu anda yayınlanan bir-iki dizinin dışında böyle bir konuk oyunculuğa elverişli proje olduğunu düşünmüyorum. Çizgisiyle, anlatımıyla ve bir derdi olan iş olması sebebiyle bu konuk oyunculuğa evet dedim.

TRAJİK YANİ İYİ YANSITILMIŞ
* Nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?
Adalet Bakanlığı Müfettişi Ahmet'i oynayacağım. Beyninin bir yanı kendini kendi içine hapsetmiş, sıkıntı içinde kıvranan, bocalayan, kaybettiği insanın hayalleriyle yaşayan; bir diğer yanı da mesleğindeki başarısı sayesinde tekinsiz bir insan... İnişleri, çıkışları ve trajik yanı iyi yansıtılmış. Karmaşık bir karakter...

* Diziyi takip ediyor muydunuz?
Yaklaşık 7-8 bölümünü izlemiştim. Genelde, nasıl bir şey olduklarına dair bilgi edinmek amacıyla elimden geldiğince dizilerin hepsine bakarım.

İŞ ÜSTÜNDE DİKİŞ OLMAZ
* Nasıl tepkiler alır bu rol? İzleyici bu rolde sizi gördüğünde şaşıracak mı?
Olumlu ve ölçülü, yüksek tepkiler alacağına eminim. Şaşırma sorusunun cevabını da en iyi izleyici verecektir.

* Sinop'ta neler yapıyorsunuz? Set dışında neler yapmayı planlıyorsunuz?
Sinop'ta iş artı iş artı iş, iş, iş ve iş... Çalışırken annemin tabiriyle iş üstünde dikiş olmaz. Belki Sinop'a bir gün kafamı dinlemek için tatil amacıyla da giderim.

* Teklif geldiği zaman, dizinin şehir dışında çekilmesi sizi nasıl etkiledi?
Etkilemedi. Haftanın dört günü çalışıp üç günü İstanbul'da olduğumdan özel hayatımdan sadece dört günümü ayırmış oldum. Bu kadarı da olur. Bunlar bizim mesleğin cilveleri. Zaman gelir, aylarca özel yaşamınızdan uzak kalmak zorunda olabilirsiniz.

BEĞENMEYİP, GERİ ÇEVİRDİM
* Sezon başında başka dizi projesi teklifleri geldi mi? Bu projeleri kabul etmeme nedeniniz, içinize sinmemesi mi yoksa 'Bıçak Sırtı'nın ardından biraz dinlenmek istemeniz miydi?
Şu an televizyonda oynayan dizilerin yüzde 80'i proje olarak bana sunuldu. Çoğunun çapını zayıf bulduğum için, bir kısmını da senaryo yapımcı ve teknik ekip yetersizliği nedeniyle beğenmeyip, geri çevirdim. Bir de hiç olamayacaklar vardı. Bu sözünü ettiğim projelerin zaten yüzde 60'ı yayından kaldırıldı. Şimdi 'İyi ki de dahil olmamışım' diyorum. Başlamış ve tutmuş olan işler kalıcı oldu... Şimdi devam edenler de onlar. Bu arada 'Bıçak Sırtı'ndan sonra bir projeye karar vermek öyle güçtü ki, dinlenmek daha iyi geldi.

* 'Parmaklıklar Ardında' dışında yeni projeleriniz var mı?
Herhangi bir aksilik olmazsa, önümüzdeki sezona hoş bir dizi projesi beni bekliyor...