kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bitirdiği okula katil olarak döndü: 16 ölü

Cemil ALBAY-Özgür KANGALLI-Mehmet SEPİN/STUTTGART
12.03.2009
Stuttgart'ta eski okulunu basan 17 yaşındaki genç 3 öğretmen ve 9 öğrenciyi öldürdü. Kaçarken 3 kişiyi vurdu, yaralanınca intihar etti..
Almanya'da bir ortaöğretim okuluna silahlı saldırı düzenleyen 17 yaşındaki Tim Kretschmer dehşet saçtı. 9'u öğrenci toplam 15 kişiyi öldüren saldırgan girdiği çatışmada yaralanınca intihar etti. Olay, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Stuttgart kenti yakınınındaki Winnenden şehrinde, dün meydana geldi. Saat 09:30'da babasına ait ruhsatlı silahı alarak Albertville adlı orta öğretim okuluna (Realschule) giden Tim Kretschmer adlı saldırgan, ders saatinde sınıflara girerek üç öğretmen ve 9 öğrenciye kurşun yağdırdı. Okuldaki saldırı sırasında aralarında Türk öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda öğrenci de yaraladı. Ölen öğrencilerden birinin Türk kökenli Arnavut Halil İbrahim Ay olduğu belirtildi.

BİR KİŞİYİ REHİN ALDI
Okuldan çıktıktan sonra, komşu binadaki psikiyatri kliniğinin bahçesinde çalışan bahçıvanı öldüren saldırgan, otomobile binerek kaçtı. Kaçarken sağa-sola ateş açan ve yoldan geçen bir kişiyi rehin alan saldırgan, ancak 40 km uzakta yakalandı. Wendlingen'deki bir alışveriş merkezinin otoparkında durdurulan saldırgan, 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verdi. Kretschmer'in kurşunları, alışveriş merkezinden çıkan iki kişinin daha ölümüne sebep oldu. Saldırgan, iki polisin de yaralandığı çatışmada, ayağından yaralanınca intihar etti. Dehşet anını yaşayan öğrenciler ise bir süre spor salonunda tutuldu. Polis, okulda ikinci bir saldırganın olabileceği gerekçesi ile çocukların spor salonunda tutulduğunu açıkladı. Çocuklara psikolojik destek verildikten bir süre sonra öğrenciler ailelerine teslim edildi.

EVİNDE 18 SİLAH BULUNDU
Zanlının ailesine ait eve baskın düzenleyen polis, 18 adet ruhsatlı silah buldu. Annesinin ifadesini alan dedektifler, babasının da zengin bir işadamı olduğunu açıkladı. İçe kapanık biri olduğu öğrenilen Kretschmer'i tanıyan öğrenciler, "Sessiz birisiydi. Çok az arkadaşı vardı" dedi. Polis, saldırganın olayı en ince detayına kadar planladığını da bildirdi.
Haberin fotoğrafları