kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Alabama eyaletindeki olayda saldırgan annesinin evini yaktı.

On bir kişiyi öldürdü ve intihar etti

DIŞ HABERLER
12.03.2009
ABD'deki olayda 30 yaşındaki katil, kız arkadaşıyla 6'sı ailesinden olmak üzere 11 kişiyi öldürdü. Kovalamaca sonrası çıkan çatışmada intihar etti..
ABD'nin Alabama eyaletinde silahlı bir kişi 6'sı kendi ailesinden 11 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Michael McLendon adlı saldırgan önce Kinston bölgesinde annesinin de içinde bulunduğu bir evi yaktı. Ardından arabasıyla Geneva bölgesine giden saldırgan, ninesi, dedesi, halası ve amcasıyla birlikte 5 akrabasını öldürdü. Bununla da yetinmeyen McLendon bir mağazaya ve bir benzin istasyonuna ateş açarak 4 kişiyi daha öldürdü. Kurbanlar arasında Geneva şerif yardımcısının karısı ve çocuğu da bulunuyor. Saldırıların ardından polis yetkililerinin peşine düştüğü McLendon, dakikalarca süren kovalamaca esnasında en az 30 el daha ateş etti. McLendon'ın yarı otomatik silahından çıkan kurşunlardan biri bir polisin çelik yeleğine isabet ederken, saldırgan daha sonra kendisini izleyen polislerle kasaba dışındaki bir fabrikada silahlı çatışmaya girdi.

SİLAHLI ÇATIŞMA
Çatışma 30 yaşlarında olduğu ifade edilen saldırganın intihar etmesiyle sonuçlandı. Bir süre sonra saldırganın kaçarken yaktığı annesinin evine giren polis iki cesetle karşılaştı. Cesetlerden biri annesine diğeri de saldırganın kız arkadışına ait olduğu belirlendi. Biri çocuk 4 kişinin de yaralandığı saldırılara neyin yol açtığı ise henüz bilinmiyor. Olayla ilgili soruşturma Amerikan gizli servisi FBI tarafından yürütülüyor.

2007'DE 32 KİŞİ
ABD'de son yıllarda cinnet sebebiyle işlenen toplu cinayetlere oldukça sık rastlanıyor. 2007 yılında Virginia kentinde bir üniversite öğrencisinin düzenlediği saldırıda da 32 kişi ölmüştü.
Haberin fotoğrafları