kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölüm kuyularında her kepçede kemik çıkıyor

Mehmet DEMİRHAN
12.03.2009
Silopi'de ikinci kazıda da kemiğe rastlandı. Sinan Tesisleri'ndeki kuyulardan birinde iki kemikle birlikte bir eldiven, bir bere ve bir miktar saç teli bulundu..
Şırnak'ın Silopi ilçesinde BOTAŞ kuyularındaki kazı çalışmalarının ardından dün de eski Sinan Lokantası'nın etrafında arama çalışmaları başladı. Buradaki kazılar sırasında kuyu içerisinde iki kemik parçası, bir tek eldiven, bir bere ve küçük miktarda saç teline rastlandı. Silopi'de, 1990'lı yıllarda öldürülen vatandaşların asitle yakılarak atıldıkları iddia edilen kuyulardaki kazı çalışmaları dün yeniden başladı. BOTAŞ kuyularındaki kazının ardından ikinci nokta olarak belirlenen eski Sinan Tesisleri'ne gelen Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ile Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ve bir grup avukat bölgede incelemelerde bulundu. Kazı alanında önceden mayın araması da yapıldı. Adli tıp uzmanının hazır bulunduğu kazı çalışmalarına Diyarbakır'dan bir sivil savunma ekibi de katıldı.

'BÜYÜK İHTİMALLE İNSAN KEMİĞİ'
Kullanılmayan ve yer yer yıkılmaya yüz tutan eski Sinan Lokantası'nın çevresinde bulunan kuyuda yapılan yapılan kazıda, kuyu içerisinde 2 kemik parçası bulundu. Kazıda hazır bulunan Adli Tıp Doktoru, kemiklerin insana ait olma ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi. Kesin sonuç adli tıp kurumunda yapılacak detaylı incelemenin ardından belirlenebilecek. Kuyudan kemiklerin yanı sıra bir eldiven teki, bir bere ile küçük miktarda saç teli de çıkarıldı. Bu bulgular da adli tıpta incelemeye tabi tutulacak. Dün, Sinan Tesisleri'nde çalışma yapılması planlanan iki kuyudan biri kazılabildi. 20 metrelik bu kuyuda 7'nci metreye kadar inilebildi. İkinci kuyudaki kazıya ise bugün başlanabilecek. İki gün önce BOTAŞ tesisleri yanındaki kazıda bulunan iki kemikle fanila parçası da halen inceleniyor.
Haberin fotoğrafları