kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Atalay'a İSKİ sorusu

Giriş Saati : 10.03.2009 11:40
Güncelleme : 10.03.2009 17:53
Yeni Haber
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bir soru önergesi vererek, Göktürk Kemer Country, Kemerburgaz bölgesine 4 gün boyunca neden su verilemediğine cevap istedi...
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, kendisine iletilen bilgiye göre, Terkos Barajı'nda Kağıthane Arıtma Tesislerine su taşıyan 2 adet 1000 milimetrelik pik boru hattı bulunduğunu, 2004 yılında 2200 milimetrelik Terkos-Kağıthane çelik boru hattının devreye girmesiyle 1000 milimetrelik boru hatlarından birinin iptal olduğunu belirtti. Diğer boru hattı ile ise Göktürk Kemer Country ve Kemerburgaz'a ham su sağlandığını kaydeden Soysal, iptal edilen 1000 milimetrelik pik hattın ise İSKİ tarafından sökülüp hurdasının değerlendirilmesinin istendiğini ifade etti. İSKİ tarafından bir çok defa üst yönetime rapor edilmesine rağmen hattın yüzde 80'inin çalındığını kaydeden Soysal, "Şimdi ise faal durumda olan Göktürk, Kemer Country, Kemerburgaz'a su veren 1000 milimetrelik pik boru hattı Karabayır Mevkii'nde 6 yerden patlamıştır. Sözkonusu bölge 4 gün susuz kalmıştır" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Göktürk Kemer Country, Kemerburgaz bölgesine 4 gün süreyle su verilmemesinin nedenini soran Soysal, İSKİ'nin bu bölgedeki abone sayısına da cevap istedi. Soysal, Bakan Atalay'ın cevaplaması için şu soruları sordu:

"Göktürk Kemer Country, Kemerburgaz bölgesine 24 saat verilen suyun miktarı ve geliri ne kadardır? Faal durumda olan 1000 milimetrelik boru hattının 6 yerden patlamasının nedeni nedir? Konuyla ilgili araştırma yapılmış mıdır? İptal edilen boru hattındaki hırsızlık olayı İSKİ tarafından tespit edilerek üst makamlara rapor edilmiştir? Bunun sonucunda adli makamlara başvuru yapılmış mıdır? Tonlarca ağırlığındaki borular sökülüp oradan nasıl götürülmüştür? Hırsızların kurum içinden kişilerce bilgilendirildiğine ilişkin söylentiler karşısında kurum içinde bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bir kamyon pik boru hurdasının hırsızlarca 80 bin liraya satıldığı söylenmektedir. Bu borular İSKİ tarafından değerlendirilmiş olsaydı, İSKİ'nin kazancı ne kadar olurdu?"

(ANKA)