kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Otopark" isyanı

Giriş Saati : 10.03.2009 16:26
Güncelleme : 10.03.2009 17:53
Yeni Haber
Meclis'in otoparkla ilgili aldığı karar eski milletvekillerini isyan ettirdi. Meclis Başkanlığı, milletvekillerine yazı göndererek, kullandıkları 2 aracın plakasını bildirmelerini isterken, eski milletvekillerinin de Meclis otoparkından yararlanamaması gündeme geldi. Konuyu Meclis Başkanı Köksal Toptan'a ileten eski milletvekilleri, sorunun çözülmemesi halinde, araçlarıyla Meclis önünde eylem yapacak.

TBMM, milletvekili araçları konusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirirken, Meclis Başkanlığı da milletvekillerine yazı göndererek, kullandıkları iki aracın plakasını bildirmelerini istedi. Meclis'in aldığı bu kararın ardından da eski milletvekillerinin TBMM'ye araçlarıyla girişlerinde sorun yaşanmaya başladı. Eski milletvekilleri yaşanan sorunu Parlamenterler Birliği'ne iletirken yapılan girişimlerde "eski milletvekillerinin araçları için özel bir park yeri arıyoruz" yanıtını aldılar. Eski milletvekilleri araçlarıyla Meclis'e girişlerine izin verilmemesi yönündeki uygulama konusundaki şikayetlerini Meclis Başkanı Köksal Toptan'a da ilettiler.

"İÇTÜZÜK İHLAL EDİLİYOR"

Bir grup eski milletvekili yaşanan sorunla ilgili yaptıkları açıklamada, TBMM İçtüzüğüne göre eski milletvekillerinin Genel Kurul hariç TBMM'nin tüm imkan ve haklarından yararlanabildiğini belirtirken Meclis otoparkı ve araçlarıyla TBMM'ye girişlerinde sorun yaratılmasının içtüzük ihlali anlamına geldiğini dile getirdiler.

"UYGULAMADA ISRAR EDİLİRSE ARAÇLARIMIZI MECLİS'İN ÖNÜNE YIĞARIZ"


Eski milletvekilleri, Meclis'in, eski milletvekillerinin araçlarını TBMM'ye sokmamak yönündeki uygulamasını devam ettirmesi halinde eylem yapacaklarını da bildirdiler. Uygulamanın seçime kadar kaldırılmaması halinde eski milletvekilleri, Meclis'in bu uygulamasını protesto etmek için araçlarıyla Meclis'in önünde eylem yapacaklar.

(ANKA)