kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'a ''prompter'' sorusu

AA
Giriş Saati : 10.03.2009 11:49
Güncelleme : 10.03.2009 17:53
Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, toplantılarda ve mitinglerde kullandığı prompterin (şeffaf cam üzerinden okuma) maliyetini sordu.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, konuşmacıların, Türkçesi görüntülü not defteri anlamına gelen 'prompter' vasıtasıyla sunumunu sanki ezberden yapıyormuş gibi intiba uyandırdığını, sağa ve sola dönerek konuşmasını aksatmadan sürdürdüğünü belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın da açık hava mitinglerinde, salon toplantılarında, grup toplantılarında, resepsiyonlarda yaptığı konuşmalarında prompteri etkili bir şekilde kullandığını kaydeden Vural, prompter cihazının Başbakanlığa ait olup olmadığını, bu cihazdan kaç adet bulunduğunu, bunların ne zaman satın alındığını, ihale yapılıp yapılmadığını, cihazın kaç personel tarafından kullanıldığını öğrenmek istedi.Vural, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Eğer cihaz Başbakanlığa ait değilse dışarıdan hizmet satın alınıyorsa böyle bir hizmetin bedeli ne kadardır? Konuşma başına mı yoksa günlük mü kiralanmaktadır? Bu cihazı kullanması için gerekli olan personel masrafı da bu hizmetin içinde midir? İçinde değilse bu hizmet için kaç personel kullanılmaktadır? Bu personel nerede ve nasıl istihdam edilmektedir? Bu personelin Ankara dışı seyahatlerinde görevlendirme yapılmakta mıdır? Bu seyahatler uçakla mı yapılmaktadır?''