kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vural: Gökçek'in bürokratları gayrimenkul zengini

AA
Giriş Saati : 10.03.2009 17:35
Güncelleme : 10.03.2009 18:54
Yeni Haber
MHP Genel Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik iddialarını sürdürüyor. Vural, Büyükşehir Belediyesi üst düzey bürokratlarının gayrimenkul zengini olduğunu iddia etti.

Vural, TBMM'de masanın üzerine koyduğu patates, sağan, kömür, villa ve daire maketleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vural, patates ve soğanların fakir fukaraya, normal evlerin vatandaşa, villa ve lüks konutların ise yandaşlara gittiğini ileri sürdü.

Vural, daha sonra vatandaşlardan gelen bazı mektupları gösterdi. Vural, vatandaşların kendisine gönderdiği mektuplarda daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e oy verdiklerini, ancak bundan böyle vermeyeceklerini söylediğini iddia etti. Vural, gelen mektupların Ankaralıların Gökçek'e verdikleri desteği geri çektiğini gösterdiğini savundu.

Vural, daha sonra ASKİ çalışanlarından geldiğini iddia ettiği bazı belgeleri gösterdi. Belgelerde Büyükşehir Belediyesi'nde daire başkanlıklarında bulunan bazı şahısların çok sayıda gayrimenkullerinin olduğunu iddia eden Vural, ayrıca bu kişilere ait bazı kamu borçlarının da silindiğini öne sürdü.
Gündeme getirdikleri yolsuzluk dosyaları nedeniyle Başbakanın kendilerine yönelik 'çamur atıyorlar' dediğini hatırlatan Vural, "Ankara'daki açılışlara vatandaşlar Ankara Büyükşehir belediyesine ait araçlarla götürülüyor. Melih Gökçek'in adaylığı neden geç açıklandı. Bunda Gökçek ile ilgili yozluluk iddialarının bir etkisi var mıydı? Biz bunları söyleyince neden çamur olsun? Çamur bunun nesinde? diye sordu.

(CİHAN)