kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sezer: Erdoğan-Baykal el ele, size güle güle

Giriş Saati : 10.03.2009 17:42
Güncelleme : 10.03.2009 18:54
Yeni Haber
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, 29 Mart seçimlerine hazırlanan belediye başkan adaylarına destek amacıyla Düzce'ye geldi. Sezer, Kaynaşlı ilçesinde yaptığı konuşmada hükümeti ve ana muhalefeti eleştirerek, "Recep Tayip Erdoğan ve Baykal el ele, hadi size güle güle. Artık yeni bir dönem başlıyor." dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partililer tarafından Düzce Gölyaka gişelerinde karşılandı. Araç konvou eşliğinde şehir turu atan Sezer, daha sonra Yığılca ilçesinde hazırlanan mitinge katıldı. Burada yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Sezer, daha sonra Kaynaşlı ilçesine geçti. Kaynaşlı ilçesinde gençlerin kurduğu ve son zamanlarda Karadeniz bölgesinde hızla yayılan Kolbastı oyunu ile karşılanan Sezer, oyun esnasında gençlere eşlik etti. Kolbastı ekibinden iki kişi, Türk bayrağı ve Demokratik Sol Parti bayrağı açarak oyunu bitirdi. Zeki Sezer Kolbastı ekibindeki çocukları tebrik ettikten sonra birlikte fotoğraf çektirdi.

Burada seçim otobüsü üzerinden halka hitap eden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ülkedeki işsizliğin had safhaya ulaştığı bir dönemde, hükümet ve ana muhalefetin oy kaygısı uğruna kavga ettiklerini belirtti. Sezer, "Bu günkü siyaset işsizliğe ve üreticilerin sorunlarına çözüm bulacağı yerde, kavgayı kendisi için bir çıkar yolu olarak görüyor. Bakıyoruz televizyonlarda iki kişi birbiriyle ha bire kavga ediyor. Biri Erdoğan biri Baykal. Millet, memleket yoksulluk içerisinde, sıkıntı içerisinde, işsizlik her geçen gün artıyor. Fındık üreticisi ve çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Esnaf aldığı kredinin faizini ödeyemiyor. Bizim önde gösterilmeye çalışılan siyasetçilerimiz televizyon ekranlarında kavga ediyor." dedi.

Zeki Sezer, işsizliğe çözüm bulunmadığı gibi televizyon ekranlarında kavga olduğuna değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biri birisine diyor ki, sen ömür boyu başbakan olamazsın. Doğru söylüyor olmayacağı belli. Öbürü de ona diyor ki, sen magandasın adam olamadın. Ben de diyorum ki, bırakın bunları, adam gibi siyaset yapın. Adam gibi projeler ortaya koyun, becerebiliyorsanız. Yapamıyor musunuz? Yapamıyorsunuz, o da belli. O zaman, Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, el ele, size güle güle. Artık yeni bir dönem başlıyor. Artık yeni bir dönem başlıyor Türkiye'de. Gerçek sorunlar üzerinden, milletin gerçek sorunları üzerinden siyaset ve yönetim anlayışı ortaya koyan, yeni bir dönem başlıyor."

Ülkedeki ekonomik krize de değinen Zeki Sezer, üreticilerin ve esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Sezer, One Minute olayına da değinerek, "Başbakan Davos'ta bağırıyor, biliyorsunuz one minute diye. Ama ben soruyorum; Başbakan Davos'ta o çıkışı yaptığı Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı olarak da Gazze'ye İsrail saldırmadan hemen önce İsrail Başbakanı'yla saatlerce görüştü. Orada ne görüştü, o görüşmeye rağmen nasıl İsrail Gazze'ye saldırabildi. Orada çocuklar, kadınlar katledildi, anneler ağlıyor. Davos'ta öyle çıktı bağırdı da, Irak işgalinde bir milyon insan öldürülürken, bizim başbakanımız neredeydi. Davos'ta bağırdı da Amerika'ya sizin fındığı da pazarlayan, danışmanını gönderip, bu adamı kullanın diyen aynı başbakan değil miydi?" şeklinde konuştu.

(CİHAN)