kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BP Genel Müdürü Can Suphi krizde sektörde konsolidasyonun doğal olduğunu dile getirdi.

BTC'de yüzde 20'lik kapasite artışı bu ay içinde tamamlanır

Evrim ERGİN / ADANA
10.03.2009
Petrol fiyatındaki düşüşün BTC hattını etkilemediğini belirten BP Genel Müdürü Suphi kapasite artışı çalışmasının bu ay biteceğini söyledi..
BP'de Tahir Uysal'dan boşalan koltuğa gelen Can Suphi, BTC'de kapasite artırımı ile ilgili çalışmaların bu ay içinde tamamlanacağını ve günlük olarak 1.2 milyon varil ham petrolün boru hattından akacağını kaydetti. Bugüne kadar boru hattından 700 tankere 600 milyon varillik hampetrol yüklediklerini dile getiren Suphi, "BTC petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilenmedi. Projeyi 20 dolara göre projeksiyon yapmıştık. BTC sadece bir boru hattı projesi. Biz Hazar Denizi'nden çıkan petrolün Ceyhan'a getirilmesi ve tankerlere yüklenmesiyle görevliyiz. Buradaki ticari yapı çok basit ve çok belli. Dolayısıyla bu faaliyetin petrol fiyatlarından etkilenmesi söz konusu değil. Petrol üretildiği sürece biz onu aktaracağız" dedi.

YETİNME SINIRI
Borudaki ham petrolün kimyasal bir madde eklenerek akışkanlığının artırılması ve bu sayede kapasitenin artması konusunda da bilgi veren Suphi, şöyle konuştu: "Kapasite artırımı projesi bu ay içinde bitecek. Kimyasal madde katarak ham petrolün akıcılığını artıracağız. Bu sayede de yüzde 20'lik bir artış sağlanıyor. Tabii ki diğer taraftan da üretimin artması gerekiyor. Hazar Denizi'ndeki kuyu programımızı artırmamız lazım. Şu anda hattan geçen günlük ham petrol miktarı 800 bin varil seviyesinde devam ediyor. 1 milyona hatta 1.2 milyon varile kadar çıkacağız ve bu miktarla yetineceğiz."