kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Wall Street'in pisliğini neden biz temizleyelim"

10.03.2009
Amerika'daki küçük bankalar, büyüklerin zararlarını kapatmak için kendilerinden 27 milyar dolar isteyen devlete isyan etti..
Amerika'da bankalar ve sanayi devlerine kaynak aktarılmasıyla ilgili tartışmalar giderek sertleşiyor. 8 bin 300 bankanın üyesi olduğu Federal Mevzuat Sigortası'nın 27 milyar dolarlık açığını kapatmak için mevcut katılım bedellerini yükseltilmesi ve bir defaya mahsus 'acil durum' ücreti almak istemesi bankacıları öfkelendirdi.

BANKACILAR TEPKİLİ
Amerika'nın önde gelen yerel bankalarından birisi olan TCF Financial'ın Başkanı William Cooper, hiçbir zaman riskli kredi kullandırmadıklarını belirterek, "Yapılan uygulamalarla Wall Street'in pisliğini bize temizletmek istiyorlar, yapılan uygulama çok yanlış" diye konuştu. Bankacılık sektöründe sağlam adımlar attıklarını ve bu sayede 448 şubeye ulaştıklarını vurgulayan Cooper, "1995 yılından bu yana hiç para kaybetmedik çünkü riskli kredi vermedik. Buna rağmen biraz üzüntülüyüm, çünkü TCF olarak 1 milyar dolar civarında mevduat sigortası fonuna para yatırdık. Biz rakiplerimizin kat be katı fazladan ödeme yapıyoruz" diyerek duruma isyan etti. 8 bin 300'den fazla bankanın sigortalı olduğu Federal Mevzuat Sigorta Şirketi'ne uygulama nedeniyle Amerika Bağımsız Bankalar Birliği ve çoğunluğu yerel olan 5 bine yakın banka ateş püskürüyor. Amerika Bağımsız Bankalar Birliği Başkanı Camden Fine, binden fazla e-mail ve telefonla kızgın bankacıların duruma karşı çıktığını belirterek, "Birlik üyeleri beceriksizlik ve açgözlülük yüzünden bu ödemeleri yaptıklarını hissediyorlar ve haklı olarak tepki gösteriyorlar" diye konuştu.