kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Siz padişah değil misiniz?'

Cengiz UYSAL / Seçil SOLMAZ
09.03.2009
Mersin'de "Baykal ve Bahçeli ruh ikizi" diyen Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal kaç yıldır CHP'nin başında duruyor. Sen CHP'nin padişahı değil misin?" diye sordu..
Başbakan Tayyip Erdoğan 31'inci mitingini Mersin'de yaptı.
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erdem Beyazıt'ın "Kadınlar" şiirini okuyan Erdoğan'ın hedefinde yine CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli vardı.

"MHP CHP'nin, CHP MHP'nin ruh ikizi" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli ile onların yanlı medyaları, koro halinde aynı türküyü söylüyorlar. Ağızlarına sultan padişah lafını aldılar. Bahçeli 'şeyhülislam' dedi. Bu fakir sultan, doğru. Ama neyin sultanı biliyor musun? Ben gönüllerin sultanı olmaya çalışıyorum, gönüllerin.
Milletim çok iyi biliyor kimin padişah olmak istediğini. Sayın Baykal kaç yıldır CHP'nin başında.

Partini hiç iktidara taşıyamadın hâlâ CHP'nin başındasın. Sen CHP'nin padişahı değil misin?" Erdoğan, Antalya mitinginde ise Baykal'a yüklenmeyi sürdürdü ve şunları söyledi: "Artık bir şey bulamamış, konuşmasında 'Çocuklara oyuncak dağıtacağına babalarına iş versin' diyor. Demek ki Baykal sana çocukluğunda oyuncak vermediler. Gel bunu telafi edelim. Bir oyuncak da sana verebiliriz.

Çok ayıp oluyor. Şimdi çocuklara dağıtılanlara onları neşelendirenlere mi göz diktin. Bunlar öyle bir batağın içindeler ki çırpındıkça batıyorlar." Başbakan Bahçeli'yi ise şu sert ifadelerle yanıtladı: "Devlet Bahçeli'nin son söylediklerini duydum.

İnsanda ar olur ar... 'Başbakan harcırah almak için yurtdışına gidiyor' diyor. Eline diline dursun. Sen uçağa binme özürlüsüysen ben ne yapayım. Sivas'tan öteye gidemiyorsun. Hani milliyetçiydin sen. Ne milliyetçisi yahu, sen kafatası milliyetçisisin kafatası..."