kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
GÜL VE KOMUTANLAR NAMAZDA... Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve kuvvet komutanları yan yana saf tuttu. Şehit Volkan Koçyiğit'in çektirdiği bu fotoğrafı da artık anılarda kaldı.

'Ağlama yavrum, baban şimdi gökyüzünde...'

ANKARA
09.03.2009
Şehit iki üsteğmen için Ankara'da tören düzenlendi. Şehitler geride küçük üç çocuk bıraktı. Şehit ailelerinin çocuklarını tesellisi, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı..
Kayseri'de düşen askeri helikopterde şehit olan 29 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmenler Faik Şimşek ve Volkan Koçyiğit'in cenazeleri, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı askeri törenle memleketlerine uğurlandı. Önceki gün görev değişimi için Ankara'ya gelmek üzere Malatya'dan havalanan 'Kobra' tipi askeri helikopter, elverişsiz hava koşulları nedeniyle Kayseri'nin Sarız ilçesi yakınlarındaki Pınarbaşı mevkisinde düşmüştü. Şehit üsteğmenler için dün Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız da katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar, şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti.

İKİZLER VE TUNA AĞLATTI
Şehit Şimşek'in, 1.5 yaşındaki ikizleri Belinay ile Berkay, olanlardan habersiz Kocatepe Camisi'nin bahçesinde oynadı. Eşini kaybeden Eda Şimşek gözyaşlarına hâkim olamadı. Şehit Volkan Koçyiğit'in 3 yaşındaki oğlu Tuna'nın yakasına babasının fotoğrafı takıldı. Seyran Koçyiğit, babasının resmini görünce ağlayan oğlu Tuna'yı, "Ağlama yavrum, baban şimdi gökyüzünde, ona el salla, babacım seni çok seviyorum de" sözleriyle susturmaya çalıştı. Şehit eşinin bu sözleri Gül ve beraberindekileri duygulandırırken, Bakan Çiçek'i ağlattı.
Haberin fotoğrafları