kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama, kanserli İsrail'e karşı yanlış yolda"

CİHAN
Giriş Saati : 04.03.2009 11:01
Güncelleme : 04.03.2009 22:00
Yeni Haber
İran dini lideri Ayetullah Hamaney, ABD Başkanı Barack Obama'nın, "kanserli tümör" İsrail'e karşı önceki Başkanı George Bush gibi "yanlış yolu izlediğini" söyledi. Hamaney, Filistin'i de sadece direnişin kurtarabileceğini belirtti.

Gazze ve Filistinlilere yardım toplamak için Tahran'da düzenlenen iki günlük konferansın açılışında konuşan İran dini lideri Hamaney, "Filistinlileri desteklemek ve onlara yardım etmek, bütün Müslümanların zorunlu görevidir. Şimdi bütün Müslüman kardeşlerime ve kız kardeşlerime, güçlere katılmalarını ve Siyonist rejimin dokunulmazlığını kırmalarını söylüyorum." dedi.

Konuşmasında ayrıca son Gazze saldırılarından dolayı İsrailli liderlerin yargılanması çağrısında bulunan Hamaney, "Gazze felaketinde rol alan işgalci rejimin siyasi ve askeri liderleri yargılanmalıdır. Bu, atılması gereken ilk adımdır." diye kaydetti.

Öte yandan Amerika'da yönetimin değişmesiyle iki ülke arasında ilişki kurulmasına dair umutlar artarken, Hamaney konuşmasında Obama yönetimini de eleştirdi. Ayetullah Hamaney, "Bush'un politikalarını değiştirme sloganlarıyla iktidara gelen ABD'nin yeni Başkanı bile, İsrail'in güvenliğine kayıtsız bağlılığından bahsederek devlet terörünü destekliyor." ifadelerini kullandı. Obama'nın, önceki Beyaz Saray yönetimi İsrail'e karşı yanlış bir yol izlediğini kaydeden Hamaney, İsrail için ise "kanserli bir tümör" tanımlamasında bulundu.

İran, İsrail'i tanımıyor ve uluslar arası toplumun desteklediği iki devletli çözümü kabul etmiyor.