kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriket takımına maç öncesi saldırı

04.03.2009
Pakistan'da dün sabah maça giden Sri Lanka milli kriket takımının otobüsü silahlı saldırıya uğradı. Olayda altı polis ve bir sivil yaşamını yitirdi..
Pakistan'ın Kuzeybatıda yer alan kenti Lahor dün sabah terörle uyandı. Sri Lanka milli kriket takımını, rakibi Pakistan'la oynayacağı maç için stadyuma taşıyan otobüs otomatik silahlarla tarandı. Olayda 6 polis ve 1 sivil hayatını kaybetti. Ölen sivilin hedef alınan otobüsü takip eden ve Avustralyalı hakemleri taşıyan otobüsün sürücüsü olduğu bildirildi. Saldırganların el bombası ve roket de kullandıkları olayda aralarında Sri Lanka takımının 5 oyuncusu ve İngiliz kökenli yardımcı antrenörünün de bulunduğu 16 kişinin yaralandığı kaydedildi.

SALDIRGANLAR KAÇTI
Olay yerine beyaz bir araçla gelen ve 12 kişi oldukları söylenen saldırganların attığı bir el bombasının aracın altına gittiği ancak şans eseri patlamadığı da belirlendi. Saldırganların polisle yaklaşık yarım saat boyunca çatıştıkları belirtildi. Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Yusuf Rıza Gilani, saldırıyı kınadı. Teröristlerin Hindistan sınırından geçerek Pakistan'a girdiklerini gösteren delillere sahip olduklarını öne süren Pakistan Devlet Bakanı Ahmed Gabol, "Bu saldırı Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen terör saldırısına tepkidir. Hindistan'ın Pakistan'a savaş açtığının ilanıdır" dedi. Pakistan'ın Pencap eyaleti valisi Selman Tasir, "Mumbai saldırısı ile benzerlikler taşıyor" dedi. Saldırganlar terörist eylem sonrası kaçtı. Saldırıyı hiçbir grubun üstlenmediği de kaydedildi. Sri Lanka takımının olaydan yara almadan kurtulan oyuncuları, helikopterle bölgeden tahliye edildi.