kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
16 DERSLİKLİ MODERN OKUL Projelerden elde edilen gelirle yapılan 16 derslikli Sevgi İlköğretim Okulu, ilgi odağı oldu. 800 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, projeksiyon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlar bulunuyor.

91 bin dev öğrenci 5 okul inşa ettirdi

Kadir ERCAN - ANKARA
02.03.2009
Malatya'da 91 bin ilköğretim öğrencisi, 3 yılda ürettiği projelerden elde ettiği 7 milyon TL gelirle, 5 okul yaptırdı. İki anaokulu yapımı ise sürüyor..
Malatya'da ilköğretimde okuyan 91 bin öğrenci, valiliğin öncülüğünde arı gibi çalışıp proje üretince, ortaya 7 milyon TL'lik bir bütçe çıktı. 5 ayrı okul öğretime açılırken, 2 anaokulunun yapım projesi sürüyor. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında, 91 bin dev öğrencinin, bizzat kendi ürettikleri projelerden el edilen gelirle yaptırdığı ve şu an içinde eğitim gördükleri okullar şunlar:

HATIRA ALTINI BASTIRILDI
1- 91.000 Dev Öğrenci Sevgi İlköğretim Okulu. 2- Polis Amca İlköğretim Okulu. 3- Beyaz Birlik Anaokulu. 4- Öğretmenler İlköğretim Okulu. 5- Kamu Görevlileri Anaokulu. İki anaokulunun da yapımı sürüyor. Bunların dışında, ayakları veya elleri olmayan Ampüte Gaziler ile Muharip Gaziler dernekleri için birer daire satın alınacak. Şehit ve Gazi Yakınları Derneği'ne 60 bin TL'ye hizmet binası alındı. İşte 7 milyon TL'ye mal olan 5 okulun yapımına kaynaklık eden projeler:

* "Kültür Yayınları" adı altında kitaplar bastırılıp 300 bin TL gelir sağlandı.

* Kayısının tüm dünyada öğrenciler eliyle tanıtılmasına yönelik kartpostallar hazırlandı. Çeşitli dillerde bastırılıp 10 kuruşa mal edilen kartpostallar, Türkiye'de 5 TL'ye, dünya ülkelerinde 5 euroya satıldı. 300 bin TL gelir sağlandı.

* "Sevgi festivalleri" adı altında yüzlerce etkinlik düzenlendi. nYüzlerce kermes düzenlendi. Sadece geçen ay velilerinin yaptığı binlerce aşureyi öğrenciler satıp gelir elde etti.

* Kâğıt toplama kampanyası yapıldı. nTrafo ve duvar boyama kampanyaları düzenlenip, dağa, taşa, kaldırıma, trafoların duvarlarına, resimler yapıldı. Boyanan duvarın ücreti alındı.

* 100 bin ağaçlık, sevgi ormanı oluşturuldu. Ağacın tanesi 1 TL'ye mal edilip, her ağaç dikiminden 2 TL toplandı. Malatya, hem orman kazandı, hem 100 bin TL.

* Darphaneye, Malatya'ya özel 150 adet hatıra altını bastırıldı. Tanesi 1500 liradan bastırılan altınların tanesi 5 bin liradan varlıklı kişilere satılıyor. Bu projeden elde edilecek 400 bin TL eğitimle ilgili giderlerin yanı sıra şehit ve gazi derneklerine de daire alınmasında da kullanılacak.

* Malatya halkından binlerce gönüllü, 18 ay boyunca 10'ar lira katkıda bulundu.

* Projenin finansmanında "öğrenci harçlığı" kullanılmadı. Etkinlikler, öğrencilerin derslerini ve sınavlarını engellemeyecek şekilde planlandı.