kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bitlis'te heyelan

Giriş Saati : 03.03.2009 12:17
Güncelleme : 03.03.2009 21:05
Yeni Haber
Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Taşboğaz köyünde heyelan meydana geldi.

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, yola büyük kaya kütlelerinin düşmesi nedeniyle 1 greyder ve 1 kepçenin, köy yolunda mahsur kaldığını belirtti.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından heyelan bölgesinde teknik çalışmaların yapıldığını vurgulayan Taşdemir, şöyle konuştu:

''Mutki'ye bağlı Karabudak köyümüzde cumartesi günü bir hasta vardı. Ekiplerimiz hasta kurtarma operasyonuna gittiler. Ekipler hastayı araca bindirip hastaneye gönderdikten sonra, karla kaplı köy yolunu açma çalışmalarına devam etti. Ekip, köyden dönmek üzere harekete geçince, yola heyelanın indiğini görüyor. Heyelanla birlikte yola büyük kaya kütleleri düşmüş. Bir greyder ve bir kepçemiz yolun diğer tarafında mahsur kaldı. Ekipler yolda gerekli teknik çalışmaları yaptı. Heyelanda can ve mal kaybının olmaması sevindirici.''

Yoldaki büyük kaya kütlelerinin kaldırılması için kayaları kırarak yoldan tahliye edeceklerini, bunun için ekskavatör (kırıcı) araç kiralayacaklarını kaydeden Taşdemir, Taşdemir, ''bugün bir araç kiralayarak, kayaları parçalayacağız. Kayaların yoldan kaldırılması için gerekli teknik çalışmalar yapıldı. Dozerle yolu açarsak, ilave kayalar kayabilir. Herhangi bir olaya meydan vermemek için özel yöntemle, kayaları kırarak yolu temizleyeceğiz. Kayaları kaldırdıktan sonra araçlarımızı köy yolundan getireceğiz'' diye konuştu.

(AA)