kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çöp evdeki 3 çocuğun dramı

Giriş Saati : 03.03.2009 11:04
Güncelleme : 03.03.2009 21:05
Yeni Haber
Diyarbakırda çöp evde yaşayan 3 kardeşin dramı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar sonucu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Sur ilçesinde bir vatandaş, Balıkçılarbaşı 1. Sokaktaki harabede çöpler içinde yaşayan 3 çocuğun dramını savcılığa bildirdi.

POLİS DRAMI FOTOĞRAFLADI

İhbarın doğruluğunun araştırılması amacıyla savcılığın talimatı üzerine olay yerine gönderilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dilencilik yapan ve psikolojik sorunları bulunan anne Remziye Kaya'nın kapıyı kilitleyip evden ayrılması nedeniyle harabeye dönüşmüş eve giremedi. Bitişikteki evin damına çıkan polisler, çöp evdeki 3 kardeşin içler acısı halini görüntüledi.

Görüntülerin savcılığa ulaştırılmasının ardından, savcılık evde çok kötü şartlarda yaşayan Azize (10), Aziz (7) ve Mehmet'in (5) aileden alınarak, yurda yerleştirilmesini kararlaştırdı. Karar, gereğinin yapılması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gönderildi. Karar üzerine evde giden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri ile polis, kilitli kapıyı kırarak, çöp dolu evdeki çocukları aldı.

Diyarbakır Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen, ayaklarının soğuktan şiştiği gözlenen çocuklarda gelişim bozukluğu tespit edildi. Tedavileri yapılan çocuklar daha sonra çocuk yuvasına yerleştirildi.

Bugüne kadar okuldan uzak bırakılan çocukların uzmanlarca verilecek psikolojik desteğin ardından okula gönderileceği bildirildi.

BABA KAYIP

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, anne Kaya'nın psikiyatri hastası olması nedeniyle tedavi için hastaneye yönlendirildiğini bildirdi. Bu arada aileden ayrı yaşayan ve kendisine ulaşılamayan baba hakkında da ''aile bireylerine kötü muamelede bulunmak'' suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

(AA)
Haberin fotoğrafları