kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli meydana indi: Emrimizde TOKİ yok

UĞUR BECERİKLİ - MERSİN
01.03.2009
MHP lideri, ilk seçim mitinginde Mersin'deydi. Bahçeli, Başbakan'ın "Meydana inemiyorlar" eleştirisine "Bizim emrimizde devletin uçakları, TOKİ'miz, TRT'miz yok" sözleriyle yanıt verdi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim mitinglerine başladı. Mersin'de başlattığı mitinglerin ilkinde hükümeti topa tuttu. Bahçeli, yerel seçimlerin yalnızca yerel yöneticilerini değil, ülkenin geleceğini de belirleyeceğini belirterek şu mesajları verdi:

BİZİM TOKİ'MİZ; TRT'MİZ YOK: Başbakan seçim gezilerine başlayalı 15 gün oldu. Bizim ilk toplantımız. Her gittiği yerde bizim meydanlara inemediğimizi söyledi. Doğrudur, geriden başladık. Ancak bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok. Bizim meydanlara insan dolduracak kamu görevlilerimiz yok. Bizim resmi araçlarımız, belediye zabıtalarımız yok. Hele bizim TOKİ denen sanal temel atma ve ev dağıtma törenlerimizse hiç yok. TRT ekranımız, uluslararası destekçilerimiz yok. Çok şükür ki arkamızda yolsuzlukların, inanç istismarcılarının lekesi de yok."

AKDAMAR'I RESTORE ETTİRİNCE: Başbakan meydanlarda milliyetçi olduğunu iddia ediyor. Sormak isterim, Türkiyelilik iddiasıyla bin yıllık kardeşliği tartışmaya açarak milletimizi 36 etnik yapıya bölerek nasıl milliyetçi olunmaktadır. Milliyetçiliğini ispat için Orhun Anıtları'na giden yolu asfalt yaptırdığını söylemiştir. Tebrik ederiz. Ancak Orhun Anıtları'ndan söz etmen seni milliyetçi yapmaz. Van Gölü'ndeki Akdamar Kilisesi'ni onardın, Ermeni mi oldun, Musevi lobisinden ödül aldın Musevi mi oldun? Hayır olmadın. Orhun Anıtları'na yapacağın müteahhitlik de seni milliyetçi yapmaya yetmez.

CHP ÇARŞAFA DOLANDI: Bir yanda inançlarımızı dilinden düşürmeyen, milletimizin duygularını yıllardır istismar eden, samimiyetsiz AKP vardır. Diğer yanda ise devleti ve laikliği savunma iddialarıyla ortaya çıkan, yüksek öğretimde başörtüsünü önleyen ve sonra çarşafa dolanan CHP vardır. Bütün gerilimlerin kaynağı ve odağı bunlardadır.

İŞSİZ NALBANT ESKİ NALLARI SAYAR: İşsiz nalbant dönüp dönüp eski nalları sayar. Başbakan kendi dönemi bitince dönüp eskiyi anlatmaya başladı. Dönüp 2002'de bıraktığımız hükümetin icraatını konuşuyor. Bu çaresizce çırpınışların neticesidir. Yetim hakkını savunarak iktidara gelmedin mi, peki şimdi kimin iktidarı oldun? Hırsızın, rantiyecinin.

BAY BÖLEN OLMA: Başbakan birilerine diyor ki bunlar Sivas'ın doğusuna gidemez. Birine batısına geçemez diyor. Ne demek istiyorsun, dilinin altındaki bakla ne? Birleştirici ol, felakete götürme. Bay bölen olma, başbakan olarak Türkiye'yi kucakla.

OSMANLI TOKADI İNDİRİN: Tehditlere aldırmadan, siyasi rüşvetleri elinin tersiyle iterek, istismarcılara Osmanlı tokadı indirerek ahlaksızlığa, yolsuzluğa, yoksulluğa 'yetti artık' diyerek oyunu vereceksin. Mersinlilere sonuna kadar güveniyorum.