kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nil Karaibrahimgil Billboard’ın yeni sayısına verdiği söyleşide müzik kariyerini anlatıyor. Dergi için Karaibrahimgil’i Nihat Odabaşı fotoğraflamış.

Yalnızlıkların kıyısında yüzmüş

ÖZGÜR ÇAKIR MÜZİK
28.02.2009
Nil Karaibrahimgil, Nil Kıyısında adlı albümüyle kendi müzikal tarzına küçük eklemeler yapmış. Ayrılık ve yalnızlık temalı şarkılarıyla bir anlamda içindeki 'Bridget Jones'u ortaya çıkarmış..
Belleklerimize kazınan bir reklam kampanyasında Özgür Kız olarak tanıdık onu. Sonra peş peşe çıkardığı üç albümde de dilimize en az birkaç şarkısını dolandırmayı başaran Nil Karaibrahimgil, Nil Kıyısında isimli yeni bir albüm yayınladı. Aman aman bir sese sahip olmamasına rağmen kendi bestesi olan şarkılara getirdiği farklı yorumu, muzip sözleri ve düzgün fiziğiyle Türk popunun 'şirin kız' figürü haline gelen Nil Karaibrahimgil, tüm sözleri ve besteleri kendisine ait olan son albümünde bundan biraz sıyrılıyor ve bir tür 'yerli Bridget Jones' yüzünü biraz daha daha görünür kılıyor. Nil Kıyısında'nın en belirgin özelliği şarkı sözlerine sirayet eden ayrılık teması. Karaibrahimgil'in yeni bestelerinde zaman zaman Nazan Öncel'in tarzını anımsıyoruz. Parçaların melodik yapısı ve düzenlenişi de Karaibrahimgil'in müzikal anlamda yeni olan her şeyi takip etmeyi başaran bir pop şarkıcısı olduğunu gösteriyor. Ayrıca şarkı sözü yazarlığı konusunda neredeyse bir 'marka' olan şarkıcı aynı becerisini göstermeye devam ediyor.

NİL KARAİBRAHİMGİL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

İLLA ŞARKISI ÇOK İYİ
Albümün açılış parçası Seviyorum Sevmiyorum sıradan ve hatta Goldfrapp'ı andıran hareketli altyapısı, hüzünlü melodisi ve keman düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. Çok Canım Acıyo ise son yıllarda Türk pop müziğinin en güzel parçalarından biri. Ne Garip Adam ise ritmi ve sözleriyle su gibi akarak albüm içinde kendini hemen belli eden cinsten. Şöyle diyor Nil Karaibrahimgil: "Ne garip adam / öpsem anlamam / tatsam anlamam / baksam anlamam." İlla parçasında şarkıcı, son derece sıradan sözlerle yine ayrılık sularında gezmiş ama parça onun bugüne kadar yaptığı en güzel işlerden biri olmuş. Eminim Sevmediğine ise introsundaki keman taksimiyle dikkat çekiyor. Parçanın çekildiği ve bir tür çingene punk ritmiyle hızlandığı yerler çok iyi düzenlenmiş. Duma Duma Dum parçası 80'leri hatırlatan altyapısıyla yine yalnızlığın bir başka halini anlatıyor. Kırık ise tam bir Nil Karaibrahimgil baladı olmuş. Modern bir ayrılık acısı ağıtı. Aşkımız her zamanki gibi tehlikede ise masalsı bir aşk hikayesi. Yalnız Kalpler de Atarlar ise tam bir 'Nil' parçası. Şarkı sözünde gazetede ilanla arkadaş arayan bir öğrtemenin hikayesini anlatıyor ve metin yazma konusundaki başarısını burada da gösteren sanatçı, "Çift kişilik nedense yastığım yorganım / Allah nasip ederse sola kayacağım," diyor. Nil Karaibrahimgil kendi kıyılarında bu sefer biraz ağlayarak yüzmüş ama bu ruh hali değiştiğinde müzikal anlamda derin sulara açılma potansiyelinin yüksek olduğunu da bu albümde gösteriyor. Nil Karaibrahimgil - Nil Kıyısında - Sony BMG