kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İzmir'in suyunda hala arsenik yüksek"

Giriş Saati : 28.02.2009 11:39
Güncelleme : 28.02.2009 22:15
Yeni Haber
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Kızılırmak suyunun vanalarını kapadığını açıklaması üzerine halk sağlığı uzmanlarının olaya tepki göstermesini eleştirdi.

Bakan Akdağ, "Bu hususta konuşmaların yüzde 95'i siyasi içerikli ve kasıtlı. Enteresandır biz hala İzmir'in suyunda arsenik yüksekliğine rastlıyoruz. Ankara'da vatandaş hiçbir zaman arseniği yüksek su içmedi. Bu tür konuşmalar da halk sağlığına hizmet değil, halk sağlığına karşı apaçık bir haksızlık" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kızılırmak suyuna ilişkin yeniden alevlenen tartışmaları değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in, Kızılırmak suyunun vanalarını kapattığını açıklaması üzerine halk sağlığı uzmanları olaya tepki göstermişti. Baraj suyuyla karıştırılarak gelen Kızılırmak suyunun kesilmesi üzerine sadece baraj suyunu içecek olan Ankaralıların birkaç ay sonra, baraj suyunun bitmesi üzerine sadece Kızılırmak suyunu içmek zorunda kalacağını ifade eden uzmanlar bunun ise halk sağlığı açsından tehlikeli olacağını belirtmişlerdi.

KIZILIRMAK SUYUNA İLİŞKİN KONUŞMALARIN YÜZDE 95'İ SİYASİ İÇERİKLİ VE KASITLI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise; Kızılırmak suyuna ilişkin konuşmaların yüzde 95'inin siyasi içerikli ve kasıtlı olduğunu savunarak "Seçimlere yönelik bir spekülasyonu kasıtlı olarak yayıyorlar. Bu da halk sağlığına hizmet değil, halk sağlığına karşı apaçık bir haksızlık" dedi. Bakan Akdağ, İzmir'in suyundaki arseniğe işaret ederek "Enteresandır hala İzmir'in suyunda arsenik yüksekliğine rastlıyoruz. Çünkü İzmir Belediyesi çok geç kaldı. Kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Biz uyarmak durumunda kaldık" dedi. Ankara'nın içtiği suda Bakanlık olarak hiçbir zaman yüksek arsenik bulmadıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, şunları söyledi:

"Buna müsaade de etmeyiz. Nasıl ki İzmir'i zamanında uyardık ve kamuoyunu bilgilendirdiysek, "bu su içilmez' dediysek, Ankara'da da böyle bir şey olsa 24 sat içinde vatandaşı uyaracağımızdan kimse tereddüt etmesin. Ama hiçbir zaman Ankara'da vatandaş arseniği yüksek bir su içmediği halde hala bunu konuşanlar kesinlikle siyasi amaçlı konuşuyorlar. Seçimlere yönelik bir spekülasyonu kasıtlı olarak yayıyorlar. Bu da halk sağlığına hizmet değil, halk sağlığına karşı apaçık bir haksızlık."

(ANKA)