kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Van'da çeteleri canavara benzetti

Bülent AYDEMİR-Erhan DEMİRCİ
28.02.2009
Başbakan Erdoğan, "göl canavarı" efsanesi ile ünlü Van'daki mitingde vatandaşlara "Bütün canavarları yendik. Sıra çete canavarında" sözleriyle seslendi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, bir dönem "Göl canavarı"yla ün kazanan Van'da, "İktidarımızda bütün canavarları dize geliyor. Enflasyon, faiz canavarını, yolsuzluk canavarını büyük ölçüde yendik. Ülkemizi çete, mafya, hukuksuzluk canavarından da kurtarıyoruz" mesajı verdi. Erdoğan, yağmur altında gerçekleşen mitingde sözlerine, "Vanlıyam, hem şanlıyam, hem delikanlıyam. Özüm sözüm hep birdir, ben Van'a bağlıyam" diyerek başladı ve şu mesajları verdi:

ÇETE CANAVARI: Eskiden türlü canavarlar vardı; trafik, enflasyon, faiz canavarı... AK Parti iktidarında tüm canavarlar yavaş yavaş dize geliyor. Bir de çete, mafya, hukuksuzluk canavarı vardı. O canavarın marifetleri de AK Parti iktidarıyla deşifre oluyor.

DTP'YE İSTİSMAR TEPKİSİ: Bütün varlık sebepleri istismar olanlar bu değişimden, huzurdan, kalkınmadan rahatsız oldukları için nifak üretmeye çalışıyorlar. İstismar zeminleri, sömürü zeminleri ayaklarının altından kayıyor. Seçim sandığı ufukta göründü; istismara, sömürüye provokasyonlara yeniden başladılar. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, huzur ortamını sabote etme planları yapmaya başladılar.

BAYKAL'I GÖRDÜNÜZ MÜ?: Baykal'ı bu Van meydanında gördünüz mü? Niye buralara gelmiyor? Baykal, "Bu iletişim yolu eskide kaldı" diyor. Sosyal demokrasinin geldiği son noktaya bakar mısınız? Ne diyorlar; "Televizyonlar aracılığıyla milyonlara ulaşıyorum." Sayın Baykal, televizyondan seyrederek olmuyor bu iş. Milletle iletişim bağı kur.

SOYKIRIM UYARISI Erdoğan, miting sonrasında valilikte gazetecileri yanıtlarken, ABD'de gündeme gelmesi beklenen Ermeni soykırımı iddialarıylailgili "ABD yönetiminin böyle bir yaklaşım içinde olduğuna inanmıyorum. Atılacak olumsuz bir adım bu işi ciddi manada sıkıntıya düşürür" dedi. Erdoğan, seçimde hedeflerinin kazanamadıkları belediyerin çoğunluğunu kazanmak olduğunu da söyledi.