kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AlbayGazhi Edilsultanov

İstanbul'da 5 ayda 3 Çeçen öldürüldü

Fatih ULAŞ - Erdoğan YAPIK - Rıdvan TEZEL
27.02.2009
3 Çeçen'in İstanbul'da suikasta kurban gitmesinde benzer yöntemler saptandı. Çeçenlerin yardım parasını zimmete geçirdiği öne sürüldü..
İstanbul, son 5 ayda üçüncü kez Çeçen cinayetine sahne oldu. Çeçen albay Gazhi Edilsultanov ile İslam Canibekof'un cinayete kurban gitmesinin ardından önceki gece de Ali Osaev öldürüldü. Üç cinayet arasında ortak noktalar saptanması üzerine polis cinayetleri masaya yatırdı. Cinayetlerden ilki, geçtiğimiz eylül ayında yaşandı. Çeçenistan'da Ruslara karşı albay rütbesiyle savaşan Gazhi Edilsultanov (57) 6 Eylül 2008 gecesi Başakşehir'de sokak ortasında öldürüldü. 2004'de Türkiye'ye gelen Edilsultanov'un öldürülmesinin ardından polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan Aslan Abu B. ve Petimad K. tutuklandı.

SIK ADRES DEĞİŞTİRİYORLARDI
Çeçen komutan İslam Canibekov (38) 9 Aralık 2008'de Ümraniye'deki evinin önünde suikasta kurban gitti. Gece misafirlikten dönen Canibekov, eşi ve çocuğunun gözü önünde başına gelen 3 kurşunla öldü. Polis 6 yıldır İstanbul'da oturan Canibekov'un çok sayıda ev değiştirdiğini tespit etti. Komşularla konuşmadığı öğrenilen Ali Osaev de (48) sık adres değiştiriyordu. Osaev önceki gece evine girerken mavi bir BMW'den inen kişilerce kıstırıldı. Osaev'in başına iki el ateş eden şahıslar kaçtı. Bir iddiaya göre cinayetlerin sebebi siyasi görüş ayrılığı. Ayrıca maktullerin Çecenistan için toplanan yardım parasını zimmete geçirdikleri de öne sürülüyor. Bu nedenle cinayetleri Terörle Mücadele, İstihbarat ve Asayiş şubelerince oluşturulan bir ekip araştırıyor.