kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

13 gün önce açılan karayolu çatladı

CİHAN
Giriş Saati : 28.02.2009 15:48
Güncelleme : 28.02.2009 22:15
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 15 Şubat günü açılışını yaptığı Samsun-Ankara bölünmüş karayolu çatladı. Yolun Havza- Merzifon arasındaki kısmında istinat duvarı kayarken, asfaltın üzerinde de derin çatlaklar meydana geldi. Araç trafiğine kapatılan yol, bakıma alındı.

Samsun'da 15 Şubat 2009 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile hizmete açılan Samsun-Ankara bölünmüş karayolunun Havza-Merzifon arasındaki kısmı istinat duvarının kayması ve asfaltta çatlaklar oluşması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Başbakan Erdoğan'ın otomobil kullanarak açtığı yolun 13 gün sonra kapatılması tepkilere yol açtı.

Açılışa yetiştirilmek için yolun alelacele yapılması nedeniyle istinat duvarlarının kaymaya ve asfaltın çatlamaya başladığını ifade eden vatandaşlar, yolun bitmeden açılmasının seçim yatırımı olduğunu ileri sürdü. İstinat duvarının yoldan ayrılmaya başlaması nedeniyle yeni yapılan karayolunda çatlaklar oluştuğunu da söyleyen vatandaşlar, "Burada oluşacak herhangi bir heyelan birçok cana mal olabilir." dedi.

Öte yandan karayolunu açılışa yetiştirmek için alelacele tamamladığı öne sürülen firma, yolu trafiğe kapatarak oluşan çatlakları kapatmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Firmanın ayrıca, yoldan ayrılan ve çökmesi an meselesi olan istinat duvarının yıkılmasını önlemek için de çare aradığı bildirildi.