kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Emine Erdoğan Songül Öden Uçucu Sheika Mozah bint Nasser Al-Missned

'Hangi annenin kucağı bir bombayı hak eder'

16.02.2009
Emine Erdoğan, Katar'daki çalıştayda Gazze dramını anlatan duygu yüklü bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Diplomasi masalarında hangi soruna çözüm bulunacak?" diye sordu..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kadın ve Kalkınma'' konulu Türk-Katar çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi. Erdoğan, "Yeryüzünde hangi annenin kucağı fosfor bombasını ya da bir füzeyi hak eder? Yeryüzünde hangi çocuk gökyüzünden üzerine bomba yağdırılmasını hak eder? Herhalde hiçbiri'' dedi. Katar Emiri'nin eşi Sheika Mozah bint Nasser Al-Missned'ın konuğu olan Erdoğan, adaletsiz medeniyetin düşünülemeyeceğini, adaletsiz bir toplumun da ayakta duramayacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Ne yazık ki dünyamız hayatın korunmasını, insanlar arası adaletin sağlanmasını başarabilmiş değildir. İşgallerle, ambargolarla, terörle, kavim ve kabile üstünlüğü iddialarıyla, inanç sömürüsüyle, güç gösterileriyle bugün hala insanlığımız test ediliyor. Güçlerini kitlesel ölümlere yol açacak silahlarla test edenler, geri adım atmak yerine, mazlumların geri adım atmasını istiyorlar. İşte amansız Gazze saldırıları... 2009 yılının 21. yüzyılın dünyasında bütün insanlığın gözü önünde büyük bir dram, içler acısı bir trajedi yaşandı." "Burada gücümüze güç katacağız, burada merhametin sesini birlikte yükselteceğiz ki dünyanın hiç bir yerinde anneler ağlamasın, ocaklar sönmesin'' diyen Erdoğan, Gazze'den rakamlar verdi, şöyle devam etti:

'HAYIR, İNSANLIK ADINA HAYIR'
"Şimdi sormak istiyorum kurulan diplomasi masalarına; bu sonuçlar gelmeyecekse peki bu masalarda hangi soruna hangi çözüm bulunacak. İnsanlıktan, merhametten, annelerden, çocuklardan, ihtiyarlardan, masumiyetten, hayat hakkının kutsallığından söz edilmeyecekse uluslararası hukuk, diplomasi, diyalog, müzakere ne anlam taşır? Hayır, insanlık adına hayır. Hangi inanç ve düşünceden olursa olsun, hangi dinden ve mezhepten olursa olsun herkesin, her insanın hatta her canlının hayat hakkı adına hayır, hayır, hayır diyoruz. Yeryüzünde hangi annenin kucağı fosfor bombasını ya da bir füzeyi hak eder? Yeryüzünde hangi çocuk gökyüzünden üzerine bomba yağdırılmasını hak eder? Her halde hiçbiri. Peki yeryüzünde hangi şehir açık hapishane olmayı kabul eder, herhalde hiçbiri.." Al-Missned de Türk, Katar ve Filistinli işkadınları arasında da işbirlikleri yapılması ve önceliğin de Gazze'ye verilmesi gerektiğini vurguladı.