kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Hepimiz Kürt'üz'

Erdinç ERGENÇ ERBİL
15.02.2009
Kuzey Irak'ta düzenlenen "Barışı ve Geleceği Aramak" konferansına, "Hepimiz Kürt'üz" diyen Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne damga vurdu..
Abant Platformu ile Erbil'deki Selahaddin Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği "Barışı ve Geleceği Aramak" konferansı Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesinde yapıldı. Geçen yıl Diyarbakır'da toplanmak istenen ancak emniyet endişesi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın uyarısıyla Erbil'e alınan konferansa Bölgesel Kürt Yönetimi tam destek verdi. Toplantının açılışında kendisini Türk olduğu kadar Kürt olarak hissettiğini söyleyen Mümtaz'er Türköne'nin sözleri alkış aldı. Konferansın düzenleme komitesinde yer alan Türköne, "Ben de herkesin olduğu gibi biraz Kürdüm. Bir Kürt gibi yaşıyorum, bir Kürt gibi aynı yemekleri yiyorum, Kürt gibi düşünüyorum ve konuşuyorum" dedi. Türköne, Türk milliyetçiliğinin atası Ziya Gökalp'ten alıntı yaparak şunları söyledi: "Ziya Gökalp diyor ki; 'Kürdü sevmeyen Türk, Türk olamaz. Türkü sevmeyen Kürt, Kürt olamaz." Bölgesel Kürt Yönetimi ile ilişkilerin iyileştirilmesi talebinde bulunan Türköne, "Bir büyük Kürdistan haritası var. Bu, kimilerinin rüyası, kimilerinin kabusu" dedi.

ERBİL VALİSİ
Erbil Valisi Nevzat Hadi'nin Irak'ın Kürt bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek açtığı konferansta, iki millet arasındaki dostluk ve irtibatın gelişmesinden başka alternatif olmadığını, geçmişteki hataları geride bırakma zamanı olduğunu kaydetti. Konferansa Kürt Yönetimi Sözcüsü Safin Dizayi de katıldı.