kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuzla Tersanesi'nde iş kazası: 1 ölü

Giriş Saati : 08.02.2009 12:49
Güncelleme : 08.02.2009 23:39
Yeni Haber
Tuzla Tersanesi'nde meydana gelen iş kazasında ambar kapaklarının arasına sıkışan bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin yakınları, hafta sonları yasak olmasına rağmen işçi çalıştıran tersane yetkililerine tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre olay, sabah saat 08.00 sıralarında Dentaş Tersanesi'nde meydana geldi. Taşlama bölümünde çalışan Selim Sevgili (25) isimli işçi, ambar kapaklarının kayması sonucu kapakların arasında sıkıştı. Olay yerine ambulans çağrılırken, genç işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Sevgili'nin cesedi Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, hastane önünde bulunan ölen işçinin yakınları tersane yetkililerine ateş püskürdü. Kendisi de başka bir tersanede çalışan Muhammed Sevgili, kardeşinin ölümünden tersane yetkililerini sorumlu tutarak, "Bende başka bir tersanede çalışıyorum. Ancak hafta sonları izin yapıyoruz. Devlet tersanelerde 2 gün resmi izin kullanılması talimatını vermiş. Bu tersane patronları devletten daha mı büyük? Normalde tersanelerde bugün işçi çalıştırılmaması gerekiyor. Hiçbir güvenliği yok ve sigortası giriş çıkış yapılıyor" dedi.

Hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Selim Sevgili'nin yakınları hastane önünde beklerken, cenazenin yapılacak otopsinin ardından memleketinde toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan genç işçinin hayatını kaybettiği Dentaş Tersanesi sessizliğini korurken, kazayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

İHA

Konyaspor - Beşiktaş
Türk basınında bugün -...
Galatasaray - Kayserispor