kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'nin gazetesi olmak...

08.02.2009
SABAH seneye 25'inci yılını kutlayacak... 25 yaş ilginç bir yaş... Ne yolun başındasın ne de yolun yarısında... Etrafında senden çok daha gençler de var, çoktan yaşını başını almış olanlar da... Bir onlara bakıyorsun bir de kendine... Hem yolun başındayken yaptıklarını düşünüyorsun hem de yolun yarısından sonra ne yapıp ne yapmayacağını.
SABAH, hiçbir zaman birtakım yeni yetmeler gibi davranmadı... Asla aklı bir karış havada dolaşmadı. Temelleri o kadar sağlam atıldı ki, en sorunlu dönemlerinde bile SABAH hep SABAH oldu... Bu gazeteyi daha 10'lu yaşlarında Türkiye'nin en çok satan gazetesi yapan ilkelerden asla taviz vermedi. Ne kendi çıkarı doğrultusunda yayın yaptı ne de birilerinin çıkarlarına hizmet etti. Rant peşinde de koşmadı taht peşinde de... Her devrin adamı olmak için, yağlamak, yağmalamak için gazetecilik yapmadı. Çoksesliliğe ve demokrasiye inandı. Bu gazetenin sayfalarında farklı görüşlerden birçok kalem özgürce düşüncelerini savundu. Kimsenin zihnine kilit vurulmadı. Adam harcamanın da adam kayırmanın da hep karşısında olundu. Ne güçlünün sesi oldu ne de gücün kölesi... Üstelik ne pahasına olursa olsun. Üstelik her türlü saldırıya, kumpasa ve iftiraya rağmen.
Bugün, bu ülkenin doğusunda da batısında da, kentinde de köyünde de SABAH okunuyor. SABAH her gün daha da güçlenerek geliyor. Bu ülkenin insanı tarafsız ve gerçek haberciliğiyle, Türkiye'nin en iyi yazarlarıyla, en beğenilen ekonomi sayfalarıyla, en güncel spor haberleri ve en renkli magaziniyle yine SABAH'ı tercih ediyor. Birileri kızsa da bozulsa da noktayı yine okur koyuyor. Çünkü okur şunu çok iyi biliyor: SABAH, taraf tutan değil tarafları buluşturan gazete. Kimsenin değil, Türkiye'nin sesi. Türkiye'nin gazetesi...