kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şoför cumadaydı, hasta öldü

Hüseyin CUMALI / SAKARYA SABAH
08.02.2009
Akyazı'daki iki ambulans dolu olunca en yakın ilçe Karapürçek arandı. Cuma namazındaki şoför ikaza rağmen gelmedi ve hasta yolda öldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şoför cumadaydı, hasta öldü
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde cuma namazı için Yağcılar Camisi'ne giden Muhammet Öz (75), namazda birden fenalaşarak yere yığıldı. Cemaat hemen 112 Acil Servis'i aradı. Ancak görevli bir ambulans Adapazarı'na hasta götürmek için yola çıktı. Diğer ambulans ise hasta taşımak için hastanedeydi. Bu kez Akyazı ilçesine en yakın ambulans olan Karapürçek ilçesindeki 112 Acil Servisi'ne haber verildi.

YOLDA HAYATINI KAYBETTİ
Ancak Karapürçek'teki görevli sürücü de ambulansla cuma namazına gitmişti. Ambulansta görevli kadın görevli telsizden aldığı ikaz üzerine siren çalarak camideki şoförü uyardı. Kadının, görevli şoförün camide olduğunu ve biraz gecikme olacağını merkeze söylemesiyle beraber Yağcılar Camisi'nden arayan vatandaşlara durum iletildi. Bunun üzerine apar topar bir araca bildirilen Muhammet Öz, yolda hayatını kaybetti. Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Bektaş olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Akyazı'daki ambulansların dolu olduğunu söyleyen Dr. Bektaş, şunları söyledi:

İNCELEME BAŞLATILDI
"Karapürçek ambulansına durum iletilmiş. Ancak sürücüsü cuma namazına gitmiş. Namazdaki sürücü ikaz edilmiş. Akyazı'dan sürekli arayan vatandaşlara iki ambulansın görevli olduğunu ve Karapürçek'ten gönderilen ambulansın ise gelmesinin zaman alacağını söylemişler. Bunun üzerine hasta özel araçla hastaneye götürülmüş ama kurtarılamamış. Ortada bir insanın hayatı söz konusu ve inceleme başlattık. İnceleme sonunda açıklama yapacağız" dedi.