kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'nin Çankaya adayı belli oldu

Giriş Saati : 08.02.2009 14:08
Güncelleme : 08.02.2009 22:21
Yeni Haber
CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, ''partisinin ilçede seçimi kazanacağından endişesi ve tereddütü olmadığını'' söyledi.

Tanık, CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak ve partililer, partinin Çankaya ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına öz yaşam öyküsünü ve seçim vaatlerini anlatan Tanık, 1949'dan beri Ankara'da yaşadığını, bir dönem TMMOB'da başkanlık yaptığını ve ilçenin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

''Ankara'nın kalbini kazanacağız'' diyen Tanık, partisinin 29 Mart yerel seçimlerinde il genelinde başarı sağlayacağını ifade etti. Ekonomik krizin 2009'da Türkiye'yi de çok etkileyeceğini anlatan Tanık, seçilmesi halinde krizden çok etkilenecek yoksul vatandaşlara destek olma sözü verdi.

Tanık, ''Sağlıklı kentsel ekonominin, sağlıklı kent üreteceğini'', seçilmesi halinde yerine getireceği hizmetlerin yazılı bir listesinin ''taahhütname'' şeklinde hazırlanacağını kaydetti.

Bülent Tanık, bir dönem gazete ve dergi yayıncılığı yaptığını da belirterek, ''Yayıncı olmak için nasıl delilik gerekiyorsa, belediye başkanlığına aday olmak da deli olmayı gerektiriyor'' dedi.

Belediye başkanı olması halinde çok fazla koruması ve telsizi bulunmayacağını, sadece şoför kullanmak zorunda kalabileceğini ifade eden Tanık, seçilse de eski yaşamına devam edeceğini söyledi.

Tanık, bir gazetecinin ''CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursu açılımları oldu. Sizin Çankaya'da açılımlarınız olacak mı? Kur'an kursu açacak mısınız?'' sorusu üzerine de, şunları söyledi:

''Benim açılımım, birlikte bir şeyler yapma açılımı. Kanun, mahalli idarelerin, müşterek ve yerel ihtiyaçlarının karşılamasını öngörüyor. Çankaya'nın gereksinimlerini çok iyi biliyorum. Çankaya sınırları içinde yaşayanların 180 bini çocuk. Bu çocukların oyun oynayabilecekleri oyun sokakları oluşturacağız. Ankara'da trafiğe teslim olmuş 500 sokağı çocukların oyun oynayabileceği yerlere dönüştüreceğiz.''

Bülent Tanık, ''Çankaya CHP'nin en iddialı belediyesi. Neden aday olmak için deli olmak gerekli?'' sorusunu ise ''Çankaya'da kazanacağımızdan endişem, tereddütüm yok. Rakipler de bunu biliyor. Onlar için nafile bir yarış olacak. Delilik gerektirdiğini düşündüğüm şey; belediye başkan adaylığının, fakirin aç olmasından, Kızılay'daki çöp sorununa kadar pek çok şeyi dert etmesidir'' diye yanıtladı.

Tanık, mal varlığını açıklayıp açıklamayacağı sorusuna da ''Çok zengin değilim. Mal varlığımı CHP'nin diğer adayları gibi en ince ayrıntısına kadar bildireceğim ama benim asıl mal varlığım, aklım ve arkadaşlarımdan oluşan sosyal sermayemdir'' yanıtını verdi.

Konyaspor - Beşiktaş
Türk basınında bugün -...
Galatasaray - Kayserispor