kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Susurluk'tan Ergenekon'a bir savcı

Önceki gün "Türkiye'de cesur savcılar da var" diye yazınca gelen tepkilerden gördük ki bazı "cesur savcıları" biz unutsak bile toplum unutma mış...O yazıda şöyle yazmıştık:
"Eğer bugün o karanlık örgütlenmelerin izi sürülüyorsa bunda Susurluk İddianamesi'ni hazırlayan Savcı İrfan Özliyen'in ve o yargılamayı yapan mahkemenin son kararının etkisi büyük."
Bu tespit üzerine yorum yazan bir avukat gönderdiği mailde şöyle diyordu:
"Bence yazınız bu ülkenin gizli kahramanlarına destek verdi. Ama önemli bir eksiği var. Susurluk Çetesi'yle ilgili iddianameyi Savcı İrfan Özliyen'in hazırladığını yazdınız, doğrudur iddianamede onun da katkısı var ama o işin asıl kahramanı bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan Aykut Cengiz Engin'dir."
Bir an o Susurluk Skandalı'nın patladığı günlere gittim...
Susurluk'u yaratan aktörlerle bizzat görüşen ve patladıktan sonra da olayı yakından izleyen bir gazeteci olarak, bu gerçeği atladığım için kendime kızdım...
İnanılmaz zor günlerdi. Türkiye'de ilk kez, bu düzeyde devlet içine çöreklenmiş, devlet görevlileriyle dost ahbap olmuş bir yapı, yargı önüne çıkacak ve Türkiye onlarla hesaplaşacaktı.
Doğrusu "devlet ruhsatlı" bir çeteye mensup insanları yargı önüne çıkarmak o günün Türkiye'sinde hiç de kolay bir iş değildi. İşte o günlerde bir cumhuriyet savcısı olan Aykut Cengiz Engin bu işi başararak bir ilke imza attı.
Dikkat ederseniz o gün Susurluk Skandalı'nın iddianamesine imza atan savcı Engin, bugün de Türkiye'nin gündeminde.
Belki farkında değiliz ama bugün Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren ve herkesin dikkatle izlediği Ergenekon Terör Örgütü iddiasıyla açılan dava da onun vizörlüğünde sürüyor.
Ve şunu net olarak söylemekte yarar var. Eğer bugün Ergenekon terör örgütü iddiasıyla açılan dava, hukuk kuralları içinde yürütülüyorsa bunda Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in derin deneyiminin katkısı var.
Onca müdahaleye rağmen bu dava hukuk mecrasında akıyorsa, bilin ki cesur savcılarımız görev başında.
Bu arada 12 Eylül askeri darbesinin sorumluları hakkında ilk soruşturma açıp, sonra da başına olmadık işler gelen Adana savcısı Sacit Karasu 'yu da unutmamak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın