kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Newsweek'ten İtalya'ya uyarı

Giriş Saati : 08.02.2009 12:32
Güncelleme : 08.02.2009 22:21
Yeni Haber
İtalya'nın Lucca kentinin merkezinde kebapçıların çoğalması üzerine getirilen, "etnik lokanta" yasağının neden olduğu büyük tartışma, Newsweek dergisinde "Büyük Kebap Savaşları" başlıklı bir habere konu oldu. Dergi, "Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?" diye yazdı.

Newsweek dergisi son sayısında "Büyük Kebap Savaşları" başlığı ile yer verilen haberde ünlü İtalyan besteci Puccini'nin doğduğu, Toscana'daki Lucca kentinin merkezinde etnik lokantalarına yasağı getirilmesinin yarattığı tartışmalara dikkat çekti.

Karşı çıkanların yasağı "mutfak ırkçılığı" olarak nitelendirdiğine işaret eden dergi, yasağın Lucca'nın, "geleneksel ve kültürel kimliği"ni koruyacağını savunan Belediye Başkanı Mauro Favilla'nın kentin, eski sokakları ucuz fast food satıldığı yerlerle dolu Roma'ya benzemesine istemediğini kaydetti. Haberde şöyle denildi:

"Halen, Lucca'nın merkezinde sadece dört "etnik' yemek yeri var. Bunlar son iki yıl açılan Türk kebapçıları. Mesopotamia'yı işleten Hayri Gök, "Pisa'da 16 kebapçı var. Bu nedenle bizden korkuyorlar' diyor. Yasağı eleştirenler, Lucca'nın çıkışının, ekonomik olarak anlamlı olmadığını söylüyorlar. Uluslararası Otel ve Restoran Derneği Başkanı Avi Rosental da "Turizm, açıklık ve çeşitlilik demek' dedi. Üstelik, Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?"

ANKA

Konyaspor - Beşiktaş
Türk basınında bugün -...
Galatasaray - Kayserispor