kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savcıdan Ersoy'un beraatına temyiz...

Veli SARIBOĞA SABAH
08.02.2009
Bülent Ersoy, "Çocuğumu askere göndermem" sözünden beraat etti. İddianameyi hazırlayan Bakırköy Savcısı ise kararı temyiz etti..
Bülent Ersoy'un "Çocuğum olsa askere göndermem" sözleri nedeniyle "halkı askerlikten soğutmak" suçundan yargılandığı davada hakkında verilen beraat kararını, iddianameyi hazırlayan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, 'yasaya aykırı olduğu' gerekçesiyle temyiz etti. Dava dosyası, son sözü söyleyecek Yargıtay'a gönderilecek. Savcı temyiz dilekçesinde, mahkemenin beraat verirken, eylemin "yakın tehlike suçu ve kamu güvenliğini bozucu nitelikte olup olmadığını irdelemediğini öne sürdü. Savcı, Ersoy'un, "...Mal varlığını TSK'ya bağışladığı... T.C vatandaşı olarak görev verildiğinde pabucunu giyerek koşacağı... Asker annelerinin duygularına tercüman olma ve kirli savaşın sona erdirilmesi adına böyle konuştuğu...' sözlerinin samimiyetten uzak olduğunu ifade etti.

ANNELERİ PROVOKE ETTİ
Savcı Çakır, Ersoy'un konuşmasını "eğlence içerikli bir programda keyfe keder bir uslupla" yaptığını, "yayınlanan programın formatına uygun olmadığı halde sebepsiz yere ifade ettiği düşüncenin geniş halk yığınlarında o günkü ortamın gerginliğiyle büyük infial yarattığını" ileri sürdü. Savcı Çakır, "Çocuk doğurma yeteneği tıbben olmayan bir kişinin, Türk annelerini bir anlamda provoke etmek anlamında kullandığı sözleri iyi niyet göstergesi ve düşünce özgürlüğünün gereği olarak değerlendirmek safdillik olacaktır" ifadesine yer verdiği temyiz dilekçesinde; Ersoy'a PKK yanlısı ROJ TV ve diğer destek eylemlerini de örnek olarak gösterdi.
Haberin fotoğrafları