kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 06.02.2009 08:57
Güncelleme : 06.02.2009 22:49
Yeni Haber
Yer, St Nicholas Kilisesi; yıl, 1964. Sevecen Rahip Flynn, disiplinli Rahibe Aloysius Beauvier'in savunduğu katı gelenekleri yıkmak için çaba içindedir. Başarılı olup olmadığı Şüphe'nin sonunda ortaya çıkıyor. Gösterime giren diğer filmler ise 13 dalda Oscar adayı Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi, Lübnan Savaşı'na odaklanan Beşir'le Vals, Fas'a yolculuğa çıkan iki genç kızı anlatan Dünya&Desie, Adam Sandler'li Gerçek Masallar ve yerli yapım Öldür Beni...

* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN


Benjamin Button'ın tuhaf hikâyesi

Tür: Dram
Yönetmen: David Fincher
Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond.

Benjamin, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda doğar. Annesi doğum sırasında ölünce, babası çocuğun 80 yaşındaki görüntüsü karşısında dehşete düşer ve onu bir huzurevinin basamaklarına terk eder. Burada çocuk içeri alınır ve Benjamin'in tuhaf hikâyesi başlar. Çevresindeki herkes yaşlanırken, Benjamin tek başına gençleşmektedir.


Gerçek Masallar

Tür: Dram
Yönetmen: Adam Shankman
Oyuncular: Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Richard Griffiths.

Filmde, çocukluk çağındaki yeğenlerine uyku öncesi anlattığı masalların gerçekleşmesi üzerine kendini inanılmaz maceraların tam ortasında bulan bir emlak girişimcisinin eğlenceli öyküsü konu ediliyor. Projeyle ilgili bir açıklama yapan yönetmen Adam Shankman, komedyen Adam Sandler'in bu filme ilgi duymasının sebebini, yakın zamanda baba olmasına bağladı.


Beşir'le Vals

Tür: Dram
Yönetmen: Ari Folman
Seslendirenler: Ron-Ben-Yishai, Ronny Dayag, Ari Folman, Dror Harazi.

Arkadaşı, Ari'ye durmadan gördüğü bir kabustan bahsedince, kabusun, Lübnan Savaşı'nda yaşadıklarıyla ilgisi olduğu kanısına varırlar.
Ari, o dönemle ilgili dostlarını ve asker arkadaşlarını bulup savaşta yaşananlar hakkında konuşmaya karar verir. Gerçeği ortaya çıkarmak için Ari bu gizemi deştikçe, hafızası gerçeküstü resimlerle uyanmaya başlar.


Şüphe

Tür: Dram
Yönetmen: John Patrick Shanley
Oyuncular: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis.

Rahip Flynn, korku ve disiplinin gücüne inanan Rahibe Aloysius'un savunduğu katı gelenekleri yıkmak için büyük bir çaba göstermektedir. Okula ilk kez Donald adlı siyah bir öğrenci alınmıştır.
Rahibe Aloysius, Donald'a aşırı yakınlık gösterdiğine inandığı Peder Flynn'ı okuldan attırmak için mücadele başlatır.


Öldür Beni

Tür: Komedi
Yönetmen: Korhan Uğur
Oyuncular: Burak Sarımola, Nihan Aslı Elmas, Erol Alpsoykan, Aysan Sümercan.

Ozan ve Atilla, TV programı yapan iki arkadaştır. Bir gün Dikili'nin bir köyüne gelirler. Orada Emine Teyze'nin esrarengiz şerbetinden içen Ozan ölümsüz olduğunu fark eder. Ancak şerbetin bir etkisi de içenlerin köyü bırakamamasıdır.


Dunya & Desie

Tür:
Dram
Yönetmen: Dana Neshusthtan
Oyuncular: Maryam Hassouni, Eva Van De Wijdeven, Theo Maassen, Christine Van Straalen.

Dunya Faslı, Desie ise Hollandalı bir kızdır. Dunya 18. yaş gününde, ailesinin onu Faslı bir kuzeniyle evlendirmek istediğini öğrenir. Fakat bu fikir ona pek de cazip gelmemektedir. Bu esnada Desie hamile kalmış ve babasıyla görüşmeye karar vermiştir. Babasının Fas'ta yaşadığını öğrenen Desie, onu bulmak üzere Dunya'yla birlikte Fas'a doğru, macera dolu bir yolculuğa çıkar.