kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mamak ve Altındağ'a yeniden su verilecek

Giriş Saati : 06.02.2009 13:06
Güncelleme : 06.02.2009 22:49
Yeni Haber
Mamak ve Altındağ ilçelerinde 5 gün su kesintisine yolaçacağı bildirilen arıza 2 gün önce giderilerek şebekeye su verilmeye başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mamak ve Altındağ ilçelerine su sağlayan ve önceki gün arızası patlamaya yakın tespit edilerek değiştirilmeye başlanan 2 metre 20 santim çapındaki ana borunun değiştirilme çalışmaları açıklanandan 2 gün önce tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması üzerine şebekeye su verilmeye başlandı.

ASKİ yetkilileri, basınç nedeniyle, suyun şebekeye herhangi bir sıkıntı vermemesi için ağır ağır verilmeye başlandığını, tamamen boş olan şebekenin dolmasının bir süre alacağını, arızadan etkilenen mahallelerin bir bölümünün bu akşamdan itibaren, tamamının ise en geç yarın suya kavuşacaklarını belirttiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ yetkilileri, Subayevleri Mahallesi, Fahrettin Altay Caddesi'ndeki 2 metre 20 santim çapındaki beton boruda 3 Şubat Salı gecesi meydana gelen arızanın onarıldığını belirterek, borulara kontrollü bir şekilde su verilmeye başlandığını ve kesintiden etkilenen tüm bölgenin en geç yarın akşama kadar suya kavuşacaklarını ifade ettiler.

Açıklamada, su kesintisinin başladığı günden itibaren ASKİ'nin tankerlerle ev ve iş yerlerine su takviyesinde bulunduğunu ifade edilerek şöyle denildi:

"Borunun değiştirilip arızanın kısa sürede giderilmesine karşın tekrar boruların suyla doldurulması işleminin zaman alması nedeniyle bu bölgelere birkaç gündür su veremiyorduk. Meydana gelen arızanın tamir edilmesi için şebekenin tamamı boşaltılmıştı. Boruların tamir edilmesi ile birlikte hattın yeniden su ile doldurulması işlemi belirli bir basınçta kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Su alamayan mahallelerimiz bu akşamdan itibaren su almaya başlayacak. En geç yarın, kesinti yapılan en uç noktalara suyumuz ulaşmış olacak."

(ANKA)