kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Merkezin A Blok binası kullanılamaz hale geldiği için boşaltılmıştı.

Yine hastalar mağdur

Pervin METİN / SABAH
06.02.2009
Bir kısmı çöken Bahçelievler'deki rehabilitasyon merkezinin diğer bloğu da tehlikede. Hasar yüzünden felçli hastaların tedavileri yapılamıyor..
Yanı başında yapılan bir alışveriş merkezi inşaatı nedeniyle 1.5 yıl önce bir bloğu yerle bir olan Bahçelievler'deki 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin şimdi de B bloğu çökme tehlikesi yaşıyor. Özellikle doktor odalarıyla tuvaletlerde meydana gelen çatlaklar her geçen gün artıyor. Yaşanan tehlike nedeniyle tüm servis önümüzdeki günlerde tasfiye edilerek, hastanenin başka bir bölümüne kaydırılacak.

KAZI DURDURULDU
İl Sağlık Müdürlüğü'nün Bahçelievler'de yapılan inşaatın hastane binasını çökerttiği gerekçesiyle Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tedbir ve tespit davasında, mahkeme kazıyı durdurma kararı aldı. Ancak inşaatın yapımına yeterli güvenlik önlemleri alındığı gerekçesiyle iki hafta sonra devam edildi. Meydana gelen hasar nedeniyle hastanenin yatak kapasitesi 275'ten 140'a düştüğü için hastalar yeterli hizmeti alamıyor. Yer olmadığı için felçli hastalara 6 ay sonrasına gün veriliyor. Hastanenin en önemli bölümlerinin kullanılamaz hale geldiğini vurgulayan yetkililer, "Bina bedeli olarak 8 milyon lira talebimiz var ayrıca günlük gelir kaybımızın da hesaplanmasını istiyoruz. İnşaat Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na da zarar verdi. Tazminat davamız devam ediyor" diye konuşuyor. Alışveriş merkezi yetkilileri ise zararın tazmin edilmesi için yeterli duyarlılığı gösterdiklerini iddia ediyor.