kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Numara taşımada rekabet kızıştı

ANKA
Giriş Saati : 06.02.2009 14:40
Güncelleme : 06.02.2009 17:15
Yeni Haber
Numara taşınabilirliği uygulaması kapsamında GSM operatörleri arasında "En fazla yeni aboneyi biz kazandık" yarışı kızışarak devam ediyor.

Avea'nın "244 bin yeni abone kazandık ve numara taşınabilirliğinde birinci operatörüz" yönündeki açıklamasının ardından, Turkcell de bir açıklama yaparak 2008'in son çeyreğinde 650 bin net abone kazandığını bildirdi.

Turkcell'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, sektörel hareketliliğin en yüksek ve rekabetin en yoğun olduğu 2008'de de abone bazlı büyümenin sürdüğü kaydedilerek, "9 Kasım 2008'de başlayan numara taşınabilirliği tüketicilere operatör seçme şansı anlamında bir alternatif sundu, ancak pazar dengelerini değiştirmedi. Yeni abone alımlarında da tüketiciler Turkcell'i tercih etmeye devam etti" denildi.

Turkcell abone sayısının 2007 yılsonuna göre yüzde 5 oranında artarak 31 Aralık 2008 itibarıyla 37 milyona ulaştığını açıkladı.

"2008'DE 1.6 MİLYON YENİ ABONE KAZANDIK"

Turkcell'in, Avrupa'nın en büyük operatörleri sıralamasında abone sayısı açısından ikinci sırada yer aldığı hatırlatılan açıklamada, 2008 yılında toplam abone bazına katılan net yeni abone sayısının ise 1,6 milyon olarak gerçekleştiği bildirildi.

Turkcell'in 2008'in son çeyrek döneminde yeni kazandığı 650 bin abonenin yüzde 43'ünü faturalı hatların oluşturduğu belirtilen açıklamada " Turkcell bir rekor kırarak 2001'den bu yana "tek bir çeyrekte kazanılan en yüksek toplam faturalı abone rakamına' ulaşmayı başardı" denildi.

"EN FAZLA ABONEYİ BİZ TAŞIDIK"

Avea ise en fazla numarayı kendilerinin taşıdığını iddia etti. Avea, numara taşınabilirliği uygulamasının başladığı 9 Kasım'dan 5 Şubat'a kadar geçen sürede diğer GSM operatörlerinden toplam 463 bin kullanıcının kendilerine geçiş yaptığını, başka operatörlere giden abone sayısı düşüldüğünde abone sayısında net artışın 244 bin olduğunu açıkladı. Avea bu sonuçlarla numara taşınabilirliği uygulamasında en fazla abone kazanan operatör olduğunu bildirdi.

Koçak, Avea'nın toplam abone sayısı ve 2008 gerçekleşmeleri ile ilgili sonuçların 19-20 Şubat tarihlerinde ana hissedar Türk Telekom ile birlikte düzenlenecek toplantıda açıklanacağını kaydetti.

"GELEN GİDENİN İKİ KATI"

Koçak, "Numara taşınmasında 463 bin toplam ve 244 bin net abone sayısı ile en fazla yeni abone kazanan, yani bir numaralı operatör olduk. Numarasını Avea'ya taşıyanlar, giden abone sayısının nerdeyse iki katı. Kurumsal tarafta ise 7 bin 750 şirket, 43 bin adedin üzerinde kurumsal hattını Avea'ya taşıdı" dedi.

İlker Koçak, her yöne tarifeleri yanı sıra sınırsız konuşma paketlerinin numara taşınabilirliği uygulamasında önemli bir katkısı olduğunu belirterek " Yıl sonuna kadar numara taşınabilirliğinde bir milyonun üzerinde bir sayıya ulaşmak konusunda iddialıyız" diye konuştu.