kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Akademik dünyanın kaybı

Giriş Saati : 06.02.2009 16:01
Güncelleme : 06.02.2009 22:52
Yeni Haber
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Türkel Minibaş (56), mide kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Yakalandığı hastalık nedeniyle yaklaşık bir hafta önce gittiği Gayrettepe Florence Nightingale Hastenesinde tedavi altına alınan Minibaş, bugün saat 10.30'da hayata gözlerini yumdu.

Minibaş'ın cenazesinin 8 Şubat pazar günü, memleketi Ayvalık'ta toprağa verileceği öğrenildi.

TÜRKEL MİNİBAŞ KİMDİR?

1953'de İstanbul'da doğan Türkel Minibaş, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. AFS bursuyla gittiği ABD'nin Los Angeles kentinin Pasific Palisades High School'dan 1971'de mezun oldu. 1975 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 1985'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi Anabilim dalında pekiyi dereceyle doktor, 1988'de doçent, 1995'de de Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme dalında profesör unvanı aldı.
''Azgelişmiş Ülkelerde Kalkınmanın Finansman Politikaları ve Türkiye'', ''Çağ Atlatma Serüveni 1453-1980'' adlı iki basılmış kitabı, ''Çalışmaya Hazır İşgücü Olarak Kentli Kadın ve Değişimi'' ve ''Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri Etkileri ve Çözüm Önerileri'' başlıklı ortak çalışması olan Minibaş'ın, ayrıca para, kalkınma, Türkiye Ekonomisi, uluslararası yatırımlar, küreselleşme, yolsuzluk ekonomisi, kadın ve cinsiyetçilik içerikli yayınlanmış makaleleri bulunuyordu.

Kadın ve çocuk üzerine çalışmalar da yapan Prof. Dr. Türkel Minibaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünde Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Öğretim üyeliğinin yanı sıra aynı üniversitenin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde müdür yardımcılığı ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İstanbul İl Koordinatörlüğünü yürüten Minibaş, 1994'de tamamlanan Dünya Bankasının Çalışmaya Hazır Kentli Kadınlar Projesinin sürekli proje danışmanlığını ve 2002-2004'te de İzmit-Adapazarı Bölgesinde Depremden Etkilenen Sanayi Kuruluşları ve Yolsuzluk Ekonomisinin Etkileri konulu projeleri yürüttü.

1995-1999 arasında İMKB Başkanlık Ekonomi Danışmanlığı yapan Minibaş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve İzmir Ticaret Odasının eğitim programlarına öğretim üyesi olarak katkı verdi.

1994'den beri Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Türkel Minibaş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.