kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karadeniz yazlıkları yutuyor

Giriş Saati : 06.02.2009 11:28
Güncelleme : 06.02.2009 22:49
Yeni Haber
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, deniz suyunun taşmasıyla birlikte son iki yıl içinde yazlık 40 ev yıkıldı.

Özellikle son üç yıl içerisinde Karasu'da her kış ayında deniz sularında aşırı yükselme görülüyor. Bölgede etkili olan rüzgar sonrasında deniz suları yükselmeye başlıyor. İlçe plajında deniz sularının yükselmesiyle bazı bölgelerde deniz suları 60 metrelik sahili yuttu.

Deniz suları sahilde bulunan yazlık evleri yıktı. Evleri yıkılanlar deniz suları birkaç metre çekildikten sonra sahilde kumlara gömülen çamaşır ve bulaşık makinalarını kumların içerisinden çıkarmaya çalıştı. Dalgaların parçaladığı evlerdeki eşyalar su içinde yüzüyor. Karasu'da oturan vatandaşlar denizin evleri tek tek aldığını belirterek, "Evleri tek tek deniz yutuyor. Beyaz eşyacıya gitmeye gerek yok. Sahilde böyle kumlar içerisinde beyaz eşyalar çıkartmak mümkün" dediler.

İlçenin Yalı Mahallesi'ndeki sahilde 15, tüm sahil şeridinde ise 40 evin yıkıldığı belirtiliyor. Sahil şeridinde deniz sularının yükselmesiyle yüzlerce yazlık evin de tehdit altında olduğu ifade ediliyor. Bu arada yükselen deniz suları Sakarya Valiliğine bağlı misafirhanenin de bulunduğu İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Öz-Su tatil köyünü tehdit ediyor.

Dalgaların valilik misafirhanesine iki metre kadar gelmesi üzerine belediye denizi doldurmak zorunda kaldı. Karasu Belediyesi tarafından sahil şeridine kaya parçaları atıldı. Karasu Sivil İnisiyatif Grubu sözcüsü Enver Albayrak da, denizin intikam aldığını belirterek, "Doğa aldıklarını sizden alır Bu taş doldurmayla bu iş bitmez. Bu yapılan çok büyük ayıptır, suçtur. Ben suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Burada şu an Karasu Belediyesi dozerleri ve kamyonlarının kaç gündür çalıştığını anlatan Albayrak, şöyle konuştu:

"Kumun üzerine taş dolduruyorlar. Kumun üzerine taş doldurulur mu? Yarın bir gün insanlar ne yapacaklar? Yapılan yanlış uygulama limanın buraya yapılması. Tersanenin dünyanın en güzel kumun içine yapılması olur mu? Hepsinin nedeni bunlar. Çok ev yıkıldı. Güçlü olanlar belediyeden yardım alanlar taş dolduruyor. Garibanlar da tek başına uğraşıyorlar."

(İHA)