kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 04.02.2009 07:04
Güncelleme : 04.02.2009 23:27
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam ve gece saatlerinde Sivas, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Hopa ve Ardahan çevreleri ile bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı ilçeleri), kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı Ege, Marmara'nın batısı, Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur ve sağanak yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Bu sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara'nın doğusu, iç ve doğu bölgelerde hafif sis görülecek. Rüzgar yurdun iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

HAVA SICAKLIĞI : Yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artarak tüm ülkede mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR : yurt genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden doğu bölgelerde hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde bugün kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek..

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI : Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : Bu akşam saatlerinden sonra rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması vb) tedbirli olunması gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale), akşam saatlerinde İstanbul ve Balıkesir, gece saatlerinde Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyıları (İzmir, manisa, Muğla ve Aydın) ile akşam saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Kütahya çevreleri kısa süreli ve hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya çevreleri, gece batısı (Isparta, Burdur ve Antalya) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis görülecek. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısında lodos kuvvetli olarak esecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif sis görülecek. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısında (Bolu, Düzce ve Karabük) lodos kuvvetli olarak esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta karadeniz bölümü sabah saatlerinde sisli geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Erzurum çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah bölgenin kuzeyinde hafif sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda (Diyarbakır, Batman ve Siirt) sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...