kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başhekim Sait Alan: "Alınan bu ilaçları kullanmadığımız zaman devletten parasını geri alamıyoruz."

4 bin yıl yetecek ilaç aldılar

Hüseyin KAÇAR SABAH
03.02.2009
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 4 bin yıl yetecek kadar ilaç alındığı belirlendi. Başhekime göre zarar 8 milyon TL'yi buluyor..
Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yeni bir skandal daha patlak verdi. Geçtiğimiz günlerde üniversitede denetim yapan Sayıştay müfettişlerinin 2007-2008 dönemine ait 200 milyon lira kayıp para olduğunu belirlemesinin ardından, bu kez de Tıp Fakültesi'ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kullanılmak üzere eski yönetim tarafından çok fazla miktarda ilaç alındığı ortaya çıktı. Alınan ilaçlar arasında 4 bin yıl yetecek miktarda ilaç, 15 yıllık eldiven, 8 yıl yetecek serum bulunuyor. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sait Alan, eski yöneticilerin fazladan ilaç aldığını savunarak şu ilginç bilgileri verdi: "Mesela açık kalp ameliyatlarında kullanılan bir ilaç var. Bu ilaçtan 4 bin kapsül alınmış. Ama şimdiye kadar sadece 1 tane kullanılmış. Yılda bir kez bu kapsülden kullanıldığını düşünürsek, 4 bin yıl yetecek kadar kapsül var. Süresi geçen ilaçlar imha ediliyor. Yaklaşık 8 milyon liralık zarar var. Bunun 4 milyon liralık kısmı kullanım süresi geçmiş ilaçlar. Ayrıca önceki yönetimin ilaçları seçimlere yakın aldığını tespit ettik."

'BENİM BİLGİM YOK'
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilaç skandalı, üniversitede rektör değişimi ile birlikte ortaya çıktı. 2 dönem üst üste rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Fikri Canoruç'un yerine Prof. Jale Saraç'ın gelmesinin ardından başhekim de değişti. Bu değişimin ardından yapılan sayımlar sonunda, çok yüksek miktarda fazladan ilaç alındığı ortaya çıktı. DÜ Tıp Fakültesi'nde 2003- 2008 yılları arasında başhekimlik yapan Prof. Dr. Birsel Baç ise konuyla ilgili olarak, "Bu kadar yüklü miktarda ilaç alımı yapıldığını sanmıyorum" dedi. Prof. Dr. Baç, konuyla ilgili yeni bilgi sahibi olduğunu belirterek, "İlaç alımı ile ilgili arkadaşlarım aradı. Konuyu tam bilmiyorum. İlaç alımı konusunda çalışma yapacağız. Bu kadar çok miktarda ilaç olduğunu sanmıyorum" diye konuştu.